Un total de 60 persones van assistir al curs, que ha tingut una valoració molt positiva. El curs gratuït va ser impartit conjuntament pel Servei Municipal de Salut Pública amb la col•laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Salut pública

La sala polivalent del centre l’Estudi va acollir un taller de formació gratuït titulat "Riscos Sanitaris: Prerequisits" sobre les normes sanitàries que fixen els requisits d’higiene que han de complir els productes alimentaris. El tallers d’higiene i seguretat alimentària ofert per l’Àrea Municipal de Salut Pública conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’ha realitzat un any més amb èxit de participació i una valoració molt positiva per part dels assistents.

L’Ajuntament de Cambrils, a través del Servei de Salut Publica, té com a missió oferir eines i suport als titulars i treballadors dels establiments de Cambrils dedicats a la venda i servei de productes alimentaris que les ajudi a gestionar la millora de la qualitat del seu servei.

Els titulars dels establiments han de desenvolupar i aplicar sistemes d’autocontrol. Amb aquests sistemes s’aconsegueix eliminar o reduir, fins a nivells acceptables, els perills sanitaris que provenen de l’entorn de treball; garantir la seguretat alimentària dels menjars elaborats, complir amb una exigència de la normativa i augmentar la confiança del consumidor final.

Enguany s’han realitzar dos sessions per incidir en la importància d’adoptar mesures higièniques alhora de treballar en l’àmbit de l’alimentació així com per poder donar eines pràctiques d’autocontrol en cadascú dels àmbits de les activitats presents al taller.

L’objectiu del taller, que coincideix amb les jornades de la Galera, és explicar amb detall l’aplicació d’aquests sistemes d’autocontrol així com informar als titulars o treballadors dels establiments sobre normes bàsiques d’higiene.

 

El temes impartits en aquests cursos són els següents:

ELS AUTOCONTROLS: ELS PREREQUISITS

1.            Condicions tecnico-sanitàries dels establiments dedicats a l’elaboració, venda i servei de productes alimentaris.

2.            Equipaments i instal•lacions

3.            Distribució i disseny higiènic

4.            Dimensions adequades a la càrrega de treball

5.            Condicions d’higiene

7.            Bones pràctiques higièniques dels manipuladors

8.            Aplicació i implantació de prererequisits: document descriptiu, activitats de comprovació, registres.

9.            Pla de control d’aigua.

10.         Pla de neteja i desinfecció.

11.         Pla de control de plagues i altres animals indesitjables.

12.         Pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària.

13.         Pla de control de proveïdors i de traçabilitat .

14.         Pla de control de temperatures .

15.         Pla  de control dels al•lèrgens .

16.         Pla de manteniment d'instal•lacions i equipament .