Una seixantena de persones van acudir a la cita per conèixer els projectes dels centres abans que s’obri el termini de presentació de sol·licituds. Aquesta setmana també han començat les jornades de portes obertes organitzades per escoles i instituts.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

La presentació conjunta de les set escoles de Cambrils va ser tot un èxit. L’acte organitzat ahir pel departament d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils va atraure nombroses famílies que van omplir la sala polivalent de l’Ateneu. És la primera vegada que s’ofereix una presentació conjunta amb motiu del període de preinscripcions del proper curs, que serà del 23 de març a l’1 d’abril.

L’acte va ser presentat pel regidor d’Educació, Alejandro Garcia, i va comptar amb la presència dels directors i directores de tots els centres de primària. Una seixantena de persones van assistir a la presentació amb la inquietud de conèixer el projecte educatiu del municipi de la mà dels responsables dels centres.

Després de la presentació del regidor, les direccions van agafar la paraula i van exposar a grans trets el que ofereixen les escoles cambrilenques. Els projectes educatius de les escoles de Cambrils aposten pel plurilingüisme com una riquesa i una prioritat per assolir l’excel·lència, i treballen perquè es percebi com un element útil dins la nostra societat global.

També potencien l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, treballen per empetitir l’escletxa digital fomentant l’ús de les tecnologies a l’aula, i duent a terme projectes de robòtica i tecnologies digitals i mòbils.

Els directors i directores van explicar que les escoles eduquen en la sostenibilitat i la cura del medi ambient, i volen despertar un sentit de la responsabilitat i solidaritat amb les problemàtiques ambientals, treballant en accions com la xarxa d’Escoles Verdes, la reutilització de llibres de text, la separació de deixalles, l’hortet escolar o l’estalvi energètic.

Les activitats extraescolars estan vinculades amb els Projectes Educatius de cada centre i asseguren la coordinació amb l’equip docent fomentant el model d’Escola a Temps Complet.

A més, les escoles de Cambrils promouen iniciatives, programes educatius i projectes d’innovació pedagògica i curricular amb l’objectiu de potenciar el treball per competències en l’alumnat.

Pel que fa a la participació, els responsables dels centres van afirmar que comparteixen amb les famílies un mateix objectiu: l’èxit educatiu de l’alumnat. Per aquest motiu promouen la participació de les famílies en la vida escolar, sigui per mitjà de les associacions de famílies o altres òrgans de participació com els consells escolars.

Els centres també fomenten els valors de la llibertat, la justícia, l’esperit crític i la solidaritat; i vetllen perquè l’alumnat se senti arrelat a la població, participant en activitats de diferents sectors locals, i afavorint l’educació integral, com l’educació viària, la promoció de la salut, l’Escola Municipal de Música i la Biblioteca Municipal.

Aquesta setmana també han començat les jornades de portes obertes als centres educatius. El calendari es pot consultar a: https://www.cambrils.cat/ensenyament/fitxers/preinscripcio-curs-2020-21/jornada-de-portes-obertes

El període de preinscripció per educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria serà del 23 de març a l’1 d’abril. Les famílies que vulguin ampliar la informació es poden dirigir a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de Cambrils, ubicada a l’Avinguda Horta de Santa Maria, 14, 4a planta. Es pot demanar hora trucant als telèfons 977 30 74 01 o 977 79 45 79. També es pot enviar un correu electrònic a ens@cambrils.org o bé consultar el web de l’OME.