El magistrat Diego Álvarez de Juan va ser l’encarregat d’oferir les dues ponències

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils i la Regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat han organitzat dues ponències sobre la modificació de la Llei d’Enjudiciament Criminal que han tingut lloc durant el mes de novembre al Centre Cultural de Cambrils, amb gran èxit de convocatòria. 140 agents de diferents cossos policials, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional, han acudit a la formació fent palesa així la necessitat d’aquest tipus de formació contínua i permanent.

L’encarregat de dur a terme les ponències ha estat el Magistrat Jutge d’Instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, que ha aprofundit en les nombroses reformes aprovades pel Congrés dels Diputats el passat mes d’octubre i que entraran en vigor en breu. Els canvis afecten, entre d’altres, a les diligències que hauran de realitzar les forces públiques.

Els participants ha agraït la iniciativa de la Policia Local de Cambrils per incloure formacions d’aquest tipus i poder rebre assessorament sobre aspectes que afecten el dia a dia dels agents policials.

La nova Llei entra en vigor el proper 7 de desembre

Es dona la circumstància que en breu (el proper 7/12/2015) entrarà en vigor la Llei Orgànica 5/2015, de 27 d’abril, per la qual es modifica la Llei d’Enjudiciament Criminal. La modificació suposa un canvi substancial en les actuacions que han de dur a terme els membres de les Forces i Cossos de Seguretat, així com en tot allò que fa referència als procediments dels fets penals. Les modificacions són nombroses i, tot que estem novament davant d’una nova reforma d’aquesta llei,  no s’ha aprovat allò que realment tothom esperava i que era el nou Codi d’Enjudiciaments.