Les trenta places ofertades s’han omplert en pocs dies la qual cosa demostra l’interès generat en l’àmbit del voluntariat al nostre municipi. El curs tindrà una durada de 12 hores i està subvencionat pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació

El curs d’iniciació al voluntariat de Cambrils ha penjat el cartell de complet quan encara falten alguns dies per a la seva celebració. Les trenta places ofertades ja s’han completat la qual cosa demostra l’interès que ha generat aquesta temàtica entre els cambrilencs i cambrilenques.

El curs se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre de 2015, el Centre Cívic les Basses (C/ Sant Pere, 32). Es tracta d’un curs de 12 hores de durada, que se celebrarà el divendres de 16 a 20 hores i el dissabte de 9:30 a 14 i de 15 a 18:30 hores.

El curs, que serà una opció formativa necessària per conscienciar i valorar el fet de ser voluntari i en quin marc legal i de relació es mouen aquestes persones i entitats, està subvencionat pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils.  A la trobada hi assistiran persones que venen de diversos àmbits, tant a nivell particular com des d’institucions públiques o altres associacions i entitats privades.

El Punt del Voluntariat en funcionament des del passat setembre

El passat mes de setembre va entrar en funcionament el Punt del Voluntariat de Cambrils, un espai per tal de promocionar la tasca de voluntaris i que alhora esdevé un pont entre les entitats del municipi i la ciutadania. Aquesta iniciativa busca fomentar la participació activa de cambrilencs i cambrilenques en tasques de voluntariat en relació a les diferents entitats sense ànim de lucre que operen al territori, alhora que assessorar a totes aquelles persones que se senten atretes per les tasques de voluntariat però no saben on dirigir-se o no tenen la formació adequada per fer-ho.

La necessitat de crear el Punt del Voluntariat de Cambrils va néixer, per un cantó, de les diferents demandes de col·lectius i ciutadania de Cambrils que, en el procés participatiu del Pla d’Inclusió Social, van prioritzar-ho com una acció a fer. Per un altre cantó, també naixia de la resposta de la ciutadania que en moments de crisi com els actuals, han sabut i volen donar una resposta cívica i solidària a les necessitats dels seus veïns i veïnes, i s’han mobilitzat i organitzat per fer accions solidàries i dedicar part del seu temps lliure a ajudar als altres.

El Punt d’Informació del Voluntariat està ubicat al Centre Cívic les Basses, perquè és un espai que aglutina diferents serveis i recursos destinats a les entitats i al voluntariat. Aquest punt atén els dimecres de 16 a 18 hores i els divendres de 10 a 12 hores. A més, el Punt també està present a les xarxes socials i disposa d’un espai físic anomenat el Racó Viu del voluntariat.