Més de 500 persones s’han apuntat a les activitats del primer trimestre. Ioga i les noves tecnologies han estat els cursos més sol·licitats.

  • Categoritzat com: Comunicació

El cursos i tallers del primer trimestre organitzats pel Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils han començat avui, 1 d’octubre, amb un total de 505 persones inscrites.

Les activitats que han tingut més bona acollida i un major nombre de sol·licituds han estat ioga, amb un total de 93 persones apuntades, i Iniciació a l’internet, amb 77 inscripcions. La resta d’activitats han cobert totes les places. Un total de 93 sol·licituds no han pogut ser ateses per manca de places vacants.

La Regidoria de Benestar Social, Salut i Família organitza trimestralment totes aquestes activitats per les persones  jubilades o pre-jubilades del municipi que vulguin mantenir-se en bona forma mental i física.

A més, com a complement als cursos formatius-esportius del Casal que van d’octubre al juny, s’organitzen tot un seguit d’activitats d’estiu que també han estat valorades molt positivament pels usuaris.

És el cas de la Gimnàstica d’Or a la platja del Regueral, de dilluns a dijous de les 9 a les 10 del matí, durant els mesos de juliol i agost, en la qual hi ha participat més d’una cinquantena de persones. També destaquen els dos tallers d’iniciació a la informàtica, que van tenir lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre, els dilluns, dimecres i divendres de les 10 a les 12h, i en els quals hi van participar 40 persones (20 en cada taller).

Els passats dies 18, 20, 25 i 27 de setembre, el Casal també va organitzar un taller per aprendre a jugar a Backgammon, que va comptar amb la participació de 15 persones. El taller gratuït va ser impartit per un monitor voluntari Miguel Alarcón. Donada la bona acceptació, es preveu organitzar-ne més el proper estiu. El backgammon és un joc de tauler que combina estratègia i atzar on dos jugadors fan córrer cada un les seves 15 peces en una cursa d'obstacles per un tauler de 24 posicions o fletxes segons els punts que marquen les tirades dos daus. Està molt estès arreu del món, però especialment als països anglosaxons o d'herència cultural britànica.