Cap de Palaia Produccions consolida la proposta de teatre independent i s’amplia amb Vila-seca i Falset. Ja estan a la venda a www.codetickets.com les entrades i els abonaments per aquesta programació que va del 13 d’octubre al 2 de desembre. El cartell compta amb artistes com Sergi López i el seu monòleg ‘Non Solum’, Los Galindos amb ‘MDR’ o el ‘Hamlet.01’ amb Enric Cambray. ‘Els secundaris’, ‘Adéu, Jane!’ i el cabaret de ‘Parné’ completaran la programació.

 • Categoritzat com: Cultura i Festes
 • Serveis associats: Cultura

Per tercer any consecutiu, aquesta tardor torna el cicle Escena Cambrils de Cap de Palaia Produccions convertit ara en Escena en Gira (www.escenaengira.cat). Aquesta és la novetat més significativa d’aquesta temporada, ja que la programació cambrilenca s’amplia a dos municipis més de les comarques de Tarragona: Falset (Priorat) i Vila-seca (Tarragonès). D’aquesta manera, Escena en Gira posa els fonaments per a una petita xarxa de programació independent a les comarques tarragonines amb l’objectiu d’ampliar-lo l’any vinent amb altres poblacions i més funcions.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; el regidor de Cultura, Jordi Barberà, i els dos impulsors del cicle, Iban Beltran i Isaac Albesa, han presentat avui els sis espectacles que conformen el cicle. L’alcalde de Cambrils ha posat en valor la col·laboració público-privada que fa possible el cicle i que cobreix un dèficit de teatre professional per adults que tenia la programació d’arts escèniques de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Cultura ha destacat els preus assequibles per acostar el teatre a tothom, i ha celebrat la consolidació del projecte, que enguany arriba a la seva tercera edició i que poc a poc ha anat fent créixer el públic. Finalment, els impulsors de la iniciativa han agraït al grup La Teca Teatre la seva complicitat en aquesta aventura i han explicat que el seu objectiu és seguir ampliant la xarxa i convertir-se en una programació referent al Camp de Tarragona.  

A partir del 13 d’octubre i fins al 2 de desembre, Cap de Palaia Produccions, impulsat pel director de teatre Iban Beltran i el gestor cultural Isaac Albesa, ofereix una programació regular de teatre, fonamentada en tres criteris: produccions de petit format, que hagin fet temporada en alguna de les sales del circuit professional i que es reconeguin per un segell de qualitat, bé sigui per haver estat obres premiades per la crítica o el públic, bé perquè abordin alguna qüestió d'interès social, artístic o de rigorosa actualitat.

Escena en Gira consolida també l'aposta per diversificar els espais a on es durà a terme la programació. Si en altres edicions s'han programat espectacles a la Cripta de l'Ermita o al Pavelló d'Esports de Cambrils, enguany el cicle s'inaugurarà al pati de La Torre del Llimó (al Nucli Antic de Cambrils), amb l'espectacle de circ MDR (Mort de riure), de Los Galindos, guardonat amb premis de prestigi com el Premio Talía 2023 al millor espectacle de circ, Premi Ciutat de Barcelona 2022 d'arts escèniques, Premi Teatre Barcelona 2022 a millor espectacle de circ i clown a millor espectacle de circ, Premi de la Crítica 2021 a millor espectacle de circ o el Premi Especial del Jurat Zirkólika 2021.

A banda d’aquest espai guanyat per la cultura, Escena en Gira s’aturarà el 5 de novembre al Teatre l’Artesana de Falset, que enguany celebra 20 anys, amb la representació del conegut monòleg Non solum amb l’actor Sergi López, una obra que es podrà veure a les 18.30h i que el vilanoví ha decidit recuperar després dels èxits obtinguts el 2009 quan la va interpretar per primer cop. Aquest espectacle també es podrà veure el dia abans, el dissabte 4 de novembre a les 20.30h, al Teatre del Casal de Cambrils. La tercera població escollida per Escena en Gira ha estat Vila-seca, amb el cabaret de Parné, amb Glòria Ribera al Teatre del Centru. el diumenge 19 de novembre a les 18.30h.

Els espectacles d'aquesta edició són produccions de petit format, premiades la major part d'elles i que encara exhaureixen entrades a tot arreu on es presenten, fins al punt que algunes d'aquestes produccions tornaran a programar-se a Barcelona després d'haver-se pogut veure a Cambrils o a la resta de localitats. És el cas del vodevil Els Secundaris, d’Els Pirates Teatre, que arribarà a Cambrils el 2 de desembre a les 20.30h;  Adéu, Jane!, (24 de novembre, Teatre del Casal de Cambrils) dirigida per Juanjo Marín i Clara Moraleda sobre la història d’un pit que es presenta com un homenatge a totes les dones que han hagut de passar per l’extirpació d’un pit i Hamlet.01, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Enric Cambray. Aquest Hamlet.01, que es podrà veure a Cambrils el dia 11 de novembre a les 20.30 h al Teatre del Casal, també suposa un divertit joc on l’actor fa tots els personatges de l’auca shakespeariana; surt de la ficció per comentar i disseccionar el text amb humor, però també amb ganes d’arribar fins al fons de la qüestió

Entrades i abonaments.

Les entrades i abonaments per Escena en Gira ja estan a la venda a www.codetickets.com al preu de 12 euros l’entrada anticipada i 15 euros a taquilla. A més, s’han posat a la venda abonaments per tres funcions al preu de 30 euros i abonaments per a 5 funcions al preu de 45 euros. Els menors de 30 anys i els majors de 65 anys també poden comprar l’entrada anticipada a través de la web amb una reducció del 50% i amb l’obligació de presentar el carnet a la taquilla de totes les funcions.

Escena en Gira, que s’ha presentat aquest dimecres al Teatre del Casal de Cambrils, està organitzat per l’empresa Cap de Palaia Produccions i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Diputació de Tarragona, les regidories de Cultura dels ajuntaments de Cambrils i Falset i la col·laboració del Teatre del Centru de Vila-seca i la Teca Teatre de Cambrils

LES PRODUCCIONS D’ESCENA EN GIRA 2023

(www.escenaengira.cat)

‘MDR’ – Los Galindos  (Circ)

 • Divendres 13 octubre
 • Torre del Llimó (Cambrils), 20.30 h

Amb aquest espectacle improbable, Los Galindos retornen al carrer amb una proposta escènica compromesa, sorprenent i excitant.

‘Non Solum’ – Sergi López. Direcció de Jorge Picó (Comèdia)

 • Dissabte 4 de novembre
 • Teatre del Casal (Cambrils). 20.30 h
 • Diumenge 5 de novembre.
 • Teatre L'Artesana (Falset), 18h.

El monòleg més icònic i internacional de Sergi López. Una comèdia hilarant amb centenars de personatges a escena que retorna a l'essència més teatral del Sergi López. Un punt de partida senzill: agafar el públic de la mà i portar-lo per territoris molt diferents, fer-lo riure, jugar amb les situacions. A partir d'aquí, un autèntic ball de perso natges, perquè si bé Sergi López és un home sol, esprem al màxim la seva versatilitat com a actor per obsequiar-nos amb un repertori insòlit d'identitats.

‘Hamlet. 01’ - Sergi Belbel / Enric Cambray (Comèdia dramàtica)

 • Dissabte 11 de novembre.
 • Teatre del Casal (Cambrils). 20.30h

Una visió personal i original del clàssic shakespearià. És possible entretenir i fer riure el públic amb el Hamlet de Shakespeare? I tant! Aquesta és la fita de Sergi Belbel, que ha reconvertit el primer acte de la tragèdia en una veritable standup comedy. El monologuista que narra de cara al públic tots els successos és Enric Cambray.

‘Parné’ – Gloria Ribera (Cabaret)

 • Diumenge, 19 de novembre
 • Teatre El Centru, (Vila-seca), 18:30h

Glòria Ribera, que forma part de companyies com José i sus hermanas, ha irromput com a creadora en solitari amb un espectacle de creació i innovació de varietats, cuplets i revista. Un homenatge  a les cupletistes que van voler difondre un art desacomplexat, valent i políticament compromès.

‘Adéu, Jane!’ – Clara Moraleda (Comèdia dramàtica)

 • Divendres 24 de novembre.
 • Teatre del Casal (Cambrils). 20.30h

Guardonada amb el Premi de teatre BBVA la temporada passada, aquesta obra aborda el procés d'extirpació d'un pit, al qual la protagonista anomena Jane. Basat en una història real -i inspirat en tantes altres, l'espectacle és també un espai per a reflexionar sobre els perills de la pressió estètica i la importància de l'acceptació i estima pròpies. Un homenatge a tots els nostres pits.

‘Els secundaris’ – Els Pirates Teatre (Comèdia)

 • Dissabte 2 de desembre.
 • Teatre del Casal (Cambrils). 20.30 h

Un vodevil que homenatja als actors i a les actrius que no es recorden. Una comèdia deliciosa, nostàlgica i musical, que homenatja els germans Marx, els Monty Pyton, Fregoli i el Paral·lel. I totes aquelles persones que van dedicar-se de manera anònima al meravellós ofici del teatre.