La mostra, que s’inaugurarà demà divendres 11 d’octubre (20h), està a mig camí entre l’art tradicional oriental i l’art contemporani. L’artista oferirà el taller de pintura oriental al Centre Cultural els dies 15, 22 i 29 d’octubre (inscripcions a l’OAC i www.cambrils.cat/inscripcions).

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’artista Enric Llevat inaugurarà l’exposició de pintures i escultures “Paradise” demà divendres, 11 d’octubre, a les 20 hores, a la Sala Àmbit del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20). La mostra es podrà visitar fins el 14 de novembre de dilluns a divendres de 10 a 22 hores.

“Paradise” és un conjunt de pintures i escultures a mig camí de l'art tradicional oriental i l'art contemporani. L'artista juga amb diferents tècniques i suports, com ara acrílic sobre vidre, o tinta xinesa sobre paper, fusta o bambú.

Les obres evoquen paisatges a partir d'imatges d'espais o elements paradisíacs. Les muntanyes semblen ser les protagonistes, on es concentra en gran part la idea taoista que la muntanya uneix totes les forces (el ying i el yang) i junt amb l'home representa la idea d'immortalitat i, per tant, la idea d'un paradís infinit.

En l’exposició hi trobem espais idíl·lics on neix i brolla l'aigua i, en definitiva, la vida a la terra que la humanitat es veu en el deure (més que mai) de preservar. Amb aquests paradisos, l’autor vol transmetre la fragilitat actual dels ecosistemes i reflexionar sobre el seu futur immediat.

Taller "Pinzellades de bambú"

D’altra banda, Enric Llevat impartirà el curs “Pinzellades de bambú” els dimarts 15, 22 i 29 d’octubre de 18 a 19:30 hores al Centre Cultural. En aquest taller, les persones participants descobriran les pinzellades bàsiques de sumi-e, per pintar un original bambú que es podran endur a casa.

El bambú (Zhù 竹/ Take) és un dels anomenats "Quatre honorables cavallers", és a dir, un dels quatre temes de la pintura oriental. Juntament amb el seu aprenentatge artístic, els i les alumnes experimentarà els valors de la força, la perseverança i la flexibilitat que representa aquesta especial planta. A més, a partir d'exercicis pràctics a sobre de diferents papers i pinzells, descobriran l'art i la filosofia que s'amaga rere el bambú i s’emportaran un pinzell de regal.

El taller és ideal per a aquelles persones que tinguin un interès artístic i vulguin aprofundir en la pràctica d'aquest art mil·lenari. Les inscripcions es poden formalitzar a l'OAC i www.cambrils.cat/inscripcions. El curs té un cost de 40 euros.

Enric Llevat és artista i professor en Història de l'Art i Visual i Plàstica a l'Institut de L'Arboç. Fa anys que es dedica a investigar, des de l'abstracció i la tradició oriental, la tècnica de la tinta xinesa. Alguns dels seus treballs s’han exposat a Barcelona, Osaka i París.