Dues voluntàries de l’ONGD explicaran aquesta problemàtica a través del conte “Auka, la granota amazònica”. L’activitat forma part del programa d’educació pel desenvolupament de del Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils.
- Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana
El Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils ha incorporat el taller “Auka, la granota amazònica” de l’ONGD Enginyeria sense Fronteres al programa d’educació pel desenvolupament. La nova activitat adreçada a les escoles pretén sensibilitzar als alumnes de primària sobre la problemàtica de l’extractivisme i la situació actual a escala mundial, i en especial a Equador, on està treballant el grup del Camp de Tarragona de l’ONGD.
Els primers en conèixer la granota amazònica seran els nens i nenes de primer curs de l’Escola Joan Ardèvol. El proper divendres, 16 de febrer, dues voluntàries d’Enginyeria sense Fronteres els explicaran la situació de l’Amazònia equatoriana a través d’un conte que contraposa les polítiques extractives amb el dret humà a l’aigua.
La protagonista és una granota que observa que han sortit unes taques negres a les aigües netes on ella acostuma a jugar. Quan descobreix qui contamina les aigües, decideix guardar l’aigua neta que queda dins la seva panxa. Però, podem viure sense aigua? Qui cuidarà l’aigua? Com aconseguirà treure-la de la panxa per retornar-la? L’Auka podrà tornar a somriure? Són algunes de les incògnites que es desvetllaran al llarg de la història.
La proposta, que es va exposar a la Mostra d’Entitats de Cambrils, arriba després d’un procés creatiu conjunt del voluntariat de l’entitat. El resultat és un conte, il·lustrat per una dissenyadora, que barreja ficció i elements molt propers a la realitat amazònica equatoriana.
Enginyeria Sense Fronteres és una associació de cooperació al desenvolupament formada per professionals, docents i estudiants, principalment voluntaris i voluntàries, que treballen per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, respectant sempre les característiques culturals i tècniques. L’objectiu és construir una societat mundial justa i solidària i per a posar la tecnologia al servei al desenvolupament humà.