Voluntaris i aprenents podran participar en una sessió pràctica de doblatge en català

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Amb l’inici dels cursos del primer trimestre del curs 2019-2020, el CNL de l’Àrea de Reus posa en marxa una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils.

La sessió de presentació de parelles lingüístiques tindrà lloc el dia 30 d’octubre a les 18.45 h al Centre Cultural (c. de Sant Plàcid, 18-20), edifici on s’ha traslladat recentment el Servei Local de Català de Cambrils. Durant aquesta sessió, els assistents rebran les indicacions sobre el funcionament del programa i coneixeran la parella lingüística assignada.

El programa Voluntariat per la llengua forma parelles lingüístiques que adquireixen el compromís de trobar-se una hora a la setmana durant deu setmanes per parlar en català en un ambient distès. Per fer de voluntari només cal ser major d’edat, parlar habitualment en català i tenir una hora lliure a la setmana; els aprenents, per la seva banda, són persones majors d’edat, que tenen coneixements bàsics de català i que volen practicar-lo en un ambient tranquil amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic.

Durant les deu setmanes que comprèn l’edició del VxL, els voluntaris i aprenents, a més, poden participar en altres activitats complementàries que organitza el CNL, com ara el taller de doblatge “Doblem en català” o les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors. Una altra activitat a què poden assistir tant voluntaris com aprenents i que en aquest cas està oberta a tota la ciutadania són les trobades del “Fem un beure?”, que aquest curs tindran lloc a la taverna Les Taules.

Les persones que estiguin interessades a prendre part en el voluntariat lingüístic com a voluntàries o com a aprenentes poden trucar al 977 12 88 61 o enviar un correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.