La jornada acadèmica dedicada a aquest cambrilenc universal va congregar més d’un centenar de professionals de la salut. El programa de conferències s’emmarca en l’Any Gimbernat, organitzat per l’Ajuntament de Cambrils per commemorar el 2n centenari de la seva mort.
- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Salut pública
- Serveis associats: Arxiu Cultura
Nombroses eminències del món de la medicina es van congregar a Cambrils dissabte passat per homenatjar al cirurgià cambrilenc Antoni de Gimbernat en el 200è aniversari de la seva mort. La jornada acadèmica va atraure més d’un centenar de persones de tot l’Estat, entre els quals hi destaquen metges de renom que es van declarar admiradors del cirurgià. La contribució de Gimbernat va ser fonamental per l’avenç de la cirurgia i la medicina fins a les tècniques quirúrgiques actuals.
La jornada, que s’emmarca en el programa d’actes de l’Any Gimbernat, va posar novament en valor la figura d’aquest fill il·lustre de Cambrils, que és un dels cambrilencs amb més reconeixement internacional.
El programa es va iniciar amb la benvinguda de l’alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella. Després de la xerrada inaugural a càrrec del doctor Gil-Vernet Vila, es va constituir una taula rodona formada pels doctors Corbella, Guerrero, Sala i Padrós, Viejo i Mestres, que va servir per fer un repàs de la figura de Gimbernat des de diverses vessants de la seva vida i la seva influència en la societat del moment.
Seguidament, tots els participants es van desplaçar a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, on a partir d’ara tots aquells que hi entrin podran veure el bust de Gimbernat, cedit per la Universidad Complutense de Madrid i col·locat amb la col·laboració del Grup Sagessa en un lloc preeminent i vinculat directament amb la seva carrera.
A la tarda la jornada va continuar amb una sessió organitzada per la Societat Catalana de Cirurgia sobre les aportacions de l’anatomia a tècniques quirúrgiques contemporànies. Hi van participar els doctors Navarro Soto, Serra Aracil, Gil-Vernet Sedó i Pereira Rodríguez. El punt i final el va posar el doctor Julio Mayol Martínez, director del Hospital Universitario Clínico San Carlos, del qual Antoni de Gimbernat en va ser el seu primer director. La cloenda va anar a càrrec de l’alcaldessa i el doctor Pere Mestres, membre del comitè organitzador.