La iniciativa s’inclou dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que tenen lloc al municipi fins el proper 18 d’octubre

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

Des d’avui i fins el proper 16 d’octubre, utilitzar l’autobús urbà de Cambrils pot tenir premi. Dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, s’ha programat per aquests tres dies la campanya ‘Viatja i guanya’. Totes aquelles persones que utilitzin el bus urbà rebran una butlleta amb la qual podran participar en el sorteig de xecs regal per comprar en establiments associats a la Unió de Botiguers de Cambrils, entitat col·laboradora d’aquesta iniciativa.

La iniciativa pretén presentar a la ciutadania de Cambrils el transport públic com una bona opció per als seus desplaçaments diaris d’oci, compres i serveis.

Altres activitats programades durant aquests dies són la celebració de ‘Temps de passeig’, una transformació durant unes hores d’un tram de carrer convencional en un ‘carrer per conviure’. Per tal de fer-ho possible, es tancarà el trànsit a motor al carrer Pau Casals (excepte pels veïns amb entrada d’aparcament) entre els carrers Drassanes i Barques. Aquests talls tindran lloc del 15 al 17 d’octubre i en la franja horària de 17 a 20 hores. L’objectiu de la iniciativa és poder reflexionar sobre la pacificació del trànsit en el barri del Port.

També cal destacar les tres pedalades que tindran lloc el dimarts 13, el dijous 15 i el diumenge 18 d’octubre. Aquestes estan organitzades per centres escolars de la població i compten amb la col·laboració d’AMPES i la Unitat dels Agents Escolars de la Policia Local de Cambrils. L’activitat es realitza dins l’horari lectiu, i està destinada únicament als alumnes del centre que vulguin participar-hi.

Objectius a assolir

Un any més, la Policia Local de Cambrils i Aparcam col·laboraren en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible que es desenvolupa sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina’. Alguns dels objectius que es pretén assolir amb la celebració d’aquesta Setmana és estimular un comportament ciutadà en relació amb l’ús del vehicle que sigui compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, la protecció de l’aire i el consum racional de recursos energètics; sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport; impulsar l’ús de mitjans de transport sostenibles; potenciar el retrobament del ciutadà amb la ciutat; sensibilitzar sobre els accidents de trànsit i la defensa dels ciutadans més dèbils: els infants.