L’empresa adjudicatària ha contractat 27 persones, el 80% dels quals són empadronades a Cambrils. En els últims cinc anys s’ha reduït el cost en més de 60.000 euros.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Un total de 20 socorristes fixes i 7 més per cobrir les rotacions de descans vigilaran aquest estiu les platges de Cambrils des dels tres llocs centrals de socors i les dotze torres o cadires elevades. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el regidor de Turisme, Xavi Martí, han visitat avui la caseta central de socors.

El passat 14 de juny es va posar en marxa el servei de prevenció d’accidents, vigilància, salvament i socorrisme que l’Ajuntament va adjudicar per segona any consecutiu a l’empresa Altesport 2000 SL per 171.215 euros (IVA inclòs). L’import d’aquest contracte, signat el passat març, suposa una rebaixa de 35.695 euros respecte a l’import de licitació. En els últims cinc anys, s’ha reduït el cost en més de 60.000 euros. El 2010 es va adjudicar per 231.863 euros, el 2011 per 222.000, el 2012 per 207.000 i el 2013 per 187.913.

Ampliació del servei

Aquesta temporada el servei s’amplia amb quatre caps de setmana addicionals de juny i setembre. Així doncs, a més de cobrir el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els socorristes també vigilaran les platges el dissabte 14 de juny i els caps de setmana 20 i 21 i 27 i 28 de setembre.

Altres millores destacades de la proposta d’Altesport són l’aportació d’un tot terreny 4x4; quatre desfibril·ladors externs per poder atendre persones que pateixin una aturada cardiorespiratòria, i quatre cadires amfíbies per facilitar l’accés a la platja i el bany a persones amb mobilitat reduïda des dels llocs centrals de socors.

Enguany també s’han pogut posar a l’aigua les dues plataformes aquàtiques que l’any passat es van haver de reparar.

A més, l’empresa realitzarà tallers mediambientals a les platges de Cambrils i una festa aquàtica amb inflables i col·laborarà amb festivitats estivals amb una ambulància de retén. També s’encarregarà d’una part de la instal·lació, manteniment i retirada de l’abalisament perimetral dels 200 metres per delimitar la zona de bany, que fins ara anava a càrrec de l’Ajuntament. 

Pel que fa a la política de personal, l’empresa ha signat el 80% dels contactes amb persones inscrites a la borsa de treball de l’Ajuntament de Cambrils. De fet, el 90% dels treballadors repeteixen de la temporada passada, amb la qual cosa s’aprofita l’experiència adquirida. 

Altesport ha format els socorristes amb un curs en prevenció de riscos laborals, simulacres reals a la platja, formació de primers auxilis i l’obtenció del carnet per manipular desfibril·ladors.

Tres llocs centrals i dotze torres o cadires de vigilància

Com cada any, els socorristes vigilen les platges cada dia de 10 fins a 19 hores i disposen d’una embarcació de salvament i una ambulància en rotació al servei de qualsevol emergència sorgida a les platges. En tots els llocs de socors s’ofereixen polseres identificatives per infants i persones amb discapacitats per tal de facilitar la recerca en cas de pèrdua.

Per a la prestació del servei de vigilància, salvament i socorrisme, Cambrils es divideix en tres sectors de platja, cadascun dels quals disposa d’un centre de coordinació i comandament i quatre torres o cadires de vigilància:

- ZONA DE LLEVANT: platges de Cap de Sant Pere, Vilafortuny i l’Esquirol, amb un total de 3.000 m de línia de costa i una amplada mitja de 35’3 m.

- ZONA CENTRE: platges de Cavet i Prat d’en Forès, amb un total de 1.510 m. de línia de costa i una amplada mitja de 44’5 m.

- ZONA DE PONENT: platges de La Riera, Horta de Santa Maria, La Llosa i L’Ardiaca, amb un total de 3.150 m. de línia de costa i una amplada mitja de 56’3 m.