Les Jornades de la Galera baten records de participació en el seu 10è aniversari. L’actuació del ball de diables Cagarrieres i la Galereta va animar el tradicional esmorzar popular

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Els pescadors i els pagesos de Cambrils van servir ahir al matí 735 racions de galeres i calçot a la Cooperativa Agrícola en el marc de les desenes jornades de la Galera de Cambrils. Sota un sol radiant, la tradicional fregida va posar a la paella 110 quilos de galeres i 3.500 calçots i va batre records amb un centenar de degustacions servides més que l’any passat.

Aquest esmorzar, organitzat per la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola de Cambrils, és un maridatge de productes tan d'aquí com són les galeres, els calçots amb certificació IGP Calçot de Valls i l'oli d'oliva verge extra Mestral DOP Siurana. És un homenatge al sector primari tan important a Cambrils i una aposta pels productes de temporada i de proximitat.

Els mateixos pescadors i els pagesos són els que de bon matí fregeixen els calçots i les galeres i comencen a servir les racions acompanyades de cava per acabar d'arrodonir la festa.

Per celebrar el 10è aniversari de les Jornades de la Galera, la mascota "la Galereta" es va passejar per l'espai repartint caramels als més petits, i hi va haver l'actuació dels "Cagarrieres", el Ball de Diables de Cambrils.

Les jornades continuen el 28 de febrer amb el concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turime de Cambrils.

A més, fins el 2 de març, un total de 60 establiments ofereixen un menú especial amb galeres.

La principal novetat d’enguany han estat dues visites guiades a la Confraria de Pescadors “Galeres en viu” per descobrir l’art de pescar galeres de la mà dels pescadors i seguir el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. Els participants han pogut conèixer d’on venen les galeres que compren a les peixateries o mengen als restaurants, el tipus de barca que s’utilitza i com es pesquen.