Els usuaris podran accedir a una pantalla des del seu dispositiu mòbil que els permetrà navegar per un plànol amb les diferents activitats

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

Els parquímetres de Cambrils oferiran informació pràctica del municipi a través de codis QR. L’empresa municipal Aparcam ha començat a instal·lar aquest nou sistema d’informació, que d’aquí a dues setmanes ja serà a 77 parquímetres.

L’eina, anomenada “Cambrils a un click”, està pensada per ser utilitzada des d’un dispositiu mòbil, és oberta a tothom i de fàcil accés (mitjançant una APP gratuïta i ràpida).

En aquesta primera prova pilot, “Cambrils a un click” es pot llegir amb un codi QR, on els usuaris hi trobaran informació essencial de Cambrils. Els permet conèixer dades d’ubicació i de contacte dels serveis bàsics i de les activitats del municipi. Entre altres, podran consultar l’oferta que hi ha al voltant del vinil on està situat el codi, buscar les dades de contacte d’una empresa o organització, navegar pel plànol del municipi i trobar la zona on realitzar les gestions, seleccionar quins serveis i activitats volen que apareixin en el plànol i guardar la informació del web en un històric.

Com funciona “Cambrils a un click”?

L’usuari accedirà a una pantalla des d’on podrà navegar, a partir del punt de captura del codi QR,  per un plànol del municipi on hi apareixeran les diferents activitats. L’usuari podrà seleccionar les activitats que vulgui buscar i aquestes apareixeran al plànol amb la informació del nom de l’activitat i el contacte.

És tracta d’una informació “viva”, en la que es podrà afegir informació en temps real d’activitats, serveis i equipaments, entre d’altres, i que inclou les activitats facilitades pel teixit associatiu.

Tota la informació es mostra de forma clara, utilitzant icones internacionals del tipus que podem trobar en un aeroport i compta amb la funció HUB per compartir una xarxa de dades.

El cost de la posada en funcionament d’aquesta iniciativa és la impressió dels vinils i la gestió dels recursos humans propis associats. El manteniment es farà amb recursos propis. 

Zones d’alta mobilitat

D’aquesta manera, la informació se situa en zones d’alta mobilitat, ja que s’instal·len als carrers de major generació de desplaçaments, on la regulació dels aparcaments per a possibilitar rotació i més oferta d’aparcaments és del tot necessària. Habitualment la zona blava s’associa als espais on existeix un teixit de serveis i comercial important, ja que són zones on es presenta una demanda més elevada d’aparcament d’automòbils.

El projecte continuant en la línia de coordinació i transversalitat, i basant-se amb les propostes d’informació “Cambrils es mou!" i de sistemes Smart, incloses en el Pla de Mobilitat Urbana de Cambrils.