• Categoritzat com: Comunicació Turisme

L’Aliança Turística, formada pels municipis de Cambrils, Reus, Salou i Vila-seca, es promociona novament a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que aquest any se celebra del 19 al 23 de maig al recinte IFEMA de Madrid, amb un espai de reunions conjunt amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i Port Aventura World.

Els municipis de l’Aliança Turística han estat representats institucionalment a FITUR per l’alcaldesa de Cambrils, Camí Mendoza i la regidora de Turisme i Projecció Exterior, Marta Borràs; l’alcalde de Salou, Pere Granados; la Regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles i l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura i la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid.

Com cada any, els empresaris turístics d'allotjaments, agències de viatges, touroperadors, mitjans de comunicació i companyies de serveis turístics, entre d'altres, són els principals usuaris de l'espai professional que en aquesta edició funcionarà amb cita prèvia degut a l’aforament limitat i complirà amb totes les mesures higièniques necessàries i establertes pels protocols sanitaris de la fira. Aquests protocols inclouen les acreditacions digitals, nominatives i vinculades a un procés de verificació amb una prova de COVID19 negativa.

L'ús de l'espai firal de l’Aliança passarà, a partir d’aquest divendres, a atendre els visitants, principalment famílies, que busquen informació per a les seves vacances.

L'Aliança Turística

L'Aliança Turística, integrada per Cambrils, Reus, Salou i Vila-seca, celebra aquest any el 15 aniversari des que es va constituir. Les accions de l’Aliança responen al valor afegit que suposa la coordinació i la integració d'esforços davant dels objectius comuns dels municipis que l'integren, amb la generació de sinergies que es tradueixen en una eficàcia més elevada de les accions, una major notorietat i una millor gestió de la promoció turística de la destinació.

L’assistència a fires, les promocions dirigides al públic final, la publicitat als mitjans de comunicació, els anuncis als cinemes, les campanyes digitals programàtiques, els espots de televisió, etc. són algunes de les accions dutes a terme i que han estat estratègicament planificades, segmentades i dirigides a la captació i fidelització dels visitants.

Des de l’Aliança s’ha fet una aposta pel turisme estatal destacant les activitats al País Basc, Cantàbria (Santander), Navarra i La Rioja (Logronyo) però també a la zona de l’Aragó (Saragossa) i la Comunitat de Madrid, sense oblidar el visitant català, amb accions a la ciutat de Barcelona i província i a la ciutat de Lleida. Pel que fa al turisme internacional, les accions han estat dirigides majoritàriament al turisme francès i andorrà.

Cal destacar, també, que en la majoria d’aquestes accions s’ha comptat amb la participació de Port Aventura World i la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la marca Costa Daurada.

Els principals responsables d’aquesta aliança fan una valoració molt positiva del treball conjunt i consideren que els bons resultats reforcen aquesta estratègia de futur.

Per aquest 2021, les principals campanyes previstes donaran prioritat al turisme estatal i català amb l'objectiu de fidelitzar-lo i desestacionalitzar-lo. Aquestes campanyes seran de publicitat i comunicació online, ja que es consideren els instruments més eficaços per donar a conèixer els atractius turístics del territori.