La recreació històrica es portarà a terme dissabte 11 de maig a càrrec de Némesis, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Barri de la Llosa. El cap de setmana 18 i 19 de maig hi haurà una jornada de portes obertes a diferents espais en el marc de programa del Dia Internacional dels Museus.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils torna a ser seu del festival de recreació històrica romana Tarraco Viva  per onzè any consecutiu. El programa d’actes s’inicia demà a la Vil·la Romana de la Llosa de Cambrils, on l’empresa Némesis oferirà l’espectacle “Els misteris de Dyonisos-Bacchus” amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Barri de la Llosa. La primera sessió serà a les 19 hores (en castellà) i la segona a les 20:30 hores (en català).

Arran de la descoberta d’una escultura del Déu Bacchus al jaciment el 1992, aquesta recreació donarà a conèixer, per primera vegada in situ, els ritus d’iniciació als misteris bàquics documentats en època romana. L’activitat està en sintonia amb el lema de l’edició d’enguany del festival: ‘La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic’.

A Cambrils, les activitats d’aquest festival organitzat per l’Ajuntament de Tarragona compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i del Campus Extens de la URV.

El programa que aquest 2019 presenta el Museu d’Història de Cambrils també inclou actes en d’altres espais patrimonials. Són una conferència el dia 15 de maig sobre el jaciment ibèric del Castell de Vilafortuny al Museu Molí de les Tres Eres a càrrec dels arqueòlegs Enric Vilalta i Ivan Cots i portes obertes els dies 18 i 19 de maig al Museu Molí de les Tres Eres, la Vil·la Romana de la Llosa, la Torre de l’Ermita i la Torre del Port, en els horaris habituals.

Totes les activitats són gratuïtes i s’emmarquen també en la celebració a Cambrils del Dia Internacional dels Museus, coherents  sempre amb les programacions d’altres edicions, on es prioritza obrir els monuments a la ciutadania.

PROGRAMACIÓ

  • Dissabte, 11 de maig, a les 19h en castellà i a les 20.30h en català, a la Vil·la Romana de la Llosa i a càrrec de Némesis, “Els misteris de Dyonisos-Bacchus”. Col·labora: Associació de Veïns del Barri de la Llosa.

  • Dimecres, 15 de maig, a les 20h, al Museu Molí de les Tres Eres, conferència “El jaciment ibèric del Castell de Vilafortuny”, a càrrec dels arqueòlegs Enric Vilalta i Ivan Cots. Col·labora: Campus Extens de la URV a Cambrils i Centre d’Estudis Cambrilencs.

  • Dissabte 18 i diumenge 19 de maig, portes obertes en els horaris habituals al Museu Molí de les Tres Eres, la Vil·la Romana de la Llosa, la Torre de l’Ermita i la Torre del Port. Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs.