La setmana passada es van celebrar les primeres reunions per valorar les candidatures presentades

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Els jurats dels Premis Vila de Cambrils ja estan treballant en la valoració de les candidatures presentades als diferents certàmens convocats pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils: el 10è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall, 9è Premi de Poesia i la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

El jurat de la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic es va reunir per primera vegada la setmana passada. El seus membres hauran de decidir quines de les 34 obres presentades s’enduen el premi de 6.000 euros i l’accèssit de 1.000 euros.

El jurat d’aquest certamen, obert a totes les disciplines artístiques visuals contemporànies, està presidit per la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté (sense vot) i composat pel guanyador de l’anterior edició, Roger Caparó Ferrant; l’artista i professor de l’Escola d’Art de Reus Pere Folch Piqué; el responsable d’acció cultural de Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Jordi Ribas Boldú; la directora del Centre d’Art Contemporani Lo Pati d’Amposta, Aida Boix Grau, i la representant de la Revista Bonart, Alexandra Planas Camps.

Per la seva banda, el jurat del 9è Premi de Poesia ja ha començat a llegir els 69 poemes presentats. El formen el guanyador de l’anterior edició, Amadeu Vidal i Bonafont; el poeta Adrià Targa Ramos; el filòleg i escriptor Àdam Manyé Sardà; la poetessa Rosa Comes Casas, i la directora del Servei Local de Català de Cambrils, Helena Martínez Ferreruela.

Finalment, el jurat del 10è Premi de narrativa marítima Josep Lluís Savall, dotat amb 3.000 euros, està analitzant les 8 obres originals i inèdites presentades. Els experts literaris d’aquest premi són el guanyador de l’edició anterior, Jordi Cervera Nogués; l’escriptora Marta Magrinyà Masdeu; la directora d’Angle Editorial, Rosa Rey Rodríguez; i els escriptors Jordi Folch Gil i Pau Vidal Gavilán.

Mentrestant, el termini per presentar obres al 29è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils segueix obert fins el dia 24 d’octubre. En aquest cas, els membres del jurat són Gràcia de la Hoz (MFIAP); Bernardo Badenas (MFCF1 ECEF) i Pilar Gonzalvo (presidenta de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils). El certamen està organitzat per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils amb el suport de l’Ajuntament.