L’activitat es portarà a terme durant el mes de març al Cinema Rambla de l’Art. El projecte pedagògic impulsat per l’associació ACTE compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
  • Serveis associats: Educació

Els més de 240 infants de  P5 de les set escoles de Cambrils descobriran aquest mes de març la màgia del setè art amb l’activitat “Un viatge de cine” organitzada per l’associació cultural ACTE amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

El president de l’associació, Víctor Feliu, ha explicat que el seu objectiu és acostar el cinema als infants, posar en valor els films creatius que fomenten la reflexió i el debat i revertir la pèrdua d'espectadors de les sales de cinema. El regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, ha destacat que aquest activitat implica també a les famílies i que el treball conjunt amb ACTE s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn, que busca aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social.

Els nens i nenes de l’Escola Cambrils han estat avui els primers viatgers d’aquest projecte pedagògic, que també arribarà a les escoles Joan Ardèvol, La Marinada, Vidal i Barraquer, La Bòbila, Guillem Fortuny i Mas Clariana.

El viatge es divideix en tres etapes. En la primera, que s’ha portat a terme avui, els infants s’han desplaçat en trenet fins a la sala de cinema acompanyats pel seu professorat. En primer lloc, l'alumnat s’ha distribuït en tres grups d’un màxim de 16 alumnes per esmorzar, visitar la cabina de projecció, i realitzar un taller de disfresses tematitzades al vestíbul. En acabar, s’ha projectat la pel·lícula “El Grúfal”.

La segona part del viatge es farà a l’escola i constarà de les activitats d'educació artística que el professorat consideri adients, amb el suport d’una maleta en préstec una maleta de contes sobre Julia Donaldson de la Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells.  Una selecció d’aquests treballs s’exposarà al vestíbul del cinema i s'atorgarà un premi per cada grup de classe.

Finalment, la tercera part del viatge serà la projecció de “La revolta dels contes” oberta a l’alumnat i les seves famílies. Abans, podran visitar l’exposició i participar al lliurament de premis.

ESCOLA

Dimarts

5 MARÇ

Escola Cambrils

Dimecres

6 MARÇ

La Bòbila

Dilluns

11 MARÇ

Marinada

Dimarts

12 MARÇ

Joan Ardèvol

Dilluns

18 MARÇ

Mas Clariana

Dimarts

19 MARÇ

Guillem Fortuny

Dimecres

20 MARÇ

Vidal i Barraquer