Els 40 nens i nenes de P2 han experimentat amb quatre artistes del Taller Fang i Mar

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació Ingesol EPEL

La Llar d’Infants Municipal Maria Dolors Medina ha portat a terme la cinquena edició del projecte “La setmana de l’art”, que en aquesta ocasió s’ha titulat “Enfangats” i ha comptat amb uns convidats molt especials. Els encarregats d’acompanyar els infants més grans de la llar han estat els artistes José Martín, Francisco Rodriguez, Asunción Bolaño i Lola Sanchez, del Taller Fang i Mar, situat als baixos del número 39 de l’Avinguda Diputació.

Durant quatre tardes molt creatives, en grups de 10, els 40 infants de 2 a 3 anys de les aules de Gegants i Castellers han pogut experimentar lliurement el fang. Els artistes, en col·laboració amb l’equip educatiu de la llar, han proposat als infants diferents blocs de fang, estris per tal de manipular-lo, sorra de diferents colors, aigua i palla.

A partir del joc lliure, amb aquests elements, els nens i nenes de la llar han jugat amb els diferents processos de creació amb fang. Han barrejat l’aigua amb sorra, han creat diferents textures, diferents colors de fang segons el color de la sorra, i han manipulat i han creat tot tipus de figures artístiques.

Els artistes van gaudir de la seva col·laboració fora del seu Taller Fang i Mar, acostant el seu art a les edats més primerenques i observant la gran capacitat dels més petits a l’hora d’enfangar-se.

A més, els dies previs a “La setmana de l’art”, els nens i nenes de la llar van poder experimentar la manipulació amb plastilina, promovent d’aquesta manera la seva capacitat d’experimentació, manipulació i creació de representacions simbòliques.

Aquesta ha estat la primera vegada que el projecte de “La setmana de l’art” ha utilitzat un material plàstic diferent a la pintura. Arran de la bona resposta per part dels infants a aquesta proposta artística, l’equip educatiu ha decidit continuar treballant el fang durant els pròxims mesos d’estiu amb els alumnes de l’aula de Gegants i Castellers.

El niño del árbol

Durant el mes de juliol i principis d’agost hi ha prevista una exposició dels diferents artistes del Taller de Fang i Mar a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional. Entre altres obres, s’hi exposarà “El niño árbol”, que l’artista Francisco Rodriguez cedeix a la Llar d’Infants Municipal Maria Dolors Medina, on quedarà exposada un cop hagi finalitzat la mostra.