L’artista cambrilenc està treballant en l’obra pictòrica i escultòrica “Amarte en marte”, que vol unir innocència, maduresa i bellesa. Reinterpretarà els dibuixos infantils en pintures de gran format i marionetes de drap per composar l’escenografia d’un planeta imaginari. En el marc de la "Quinzena de l'art", els nens i nenes també han visitat l’escultura “En el Pla de les Serenes”

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
  • Serveis associats: Cultura Educació

Els 40 alumnes de 2 anys de la llar d’infants municipal M. Dolors Medina de Cambrils han participat aquesta setmana en un projecte creatiu de l’artista cambrilenc David Callau.

Els dies 19 i 20 de març els nens i  nenes, després d’escolar les explicacions de l’artista, van dibuixar amb total llibertat algunes persones del seu entorn més directe. Callau seleccionarà algunes de les traçades i les reinterpretarà per traslladar-les al projecte “Amarte en marte” que està desenvolupant a Saragossa. A canvi de les seves aportacions, l’artista donarà a cada infant participant un dibuix original signat d’interpretació i retrat del nen o nena.

“Amarte en marte” és un projecte expositiu i de creació d’un espai que combina la inspiració de l’artista i la col·laboració de nens d’entre 2 i 6 anys. L’obra pictòrica, escultòrica i d’instal·lació consistirà en pintures de gran format i marionetes de drap que composaran l’escenografia d’un planeta imaginari, en una exposició que vol unir innocència, maduresa, bellesa i teatralitat.

“És un món on la pau, l’amor, la unió i la fantasia regnen per sempre”, afirma Callau, que demana als petits que interpretin una o diverses persones del seu cercle familiar o d’amistats, després de parlar-los de la simbologia d’un món imaginari que s’acosta en algunes pinzellades a al vida real. En el temps que porta treballant en el projecte, l’artista explica que habitualment els infants dibuixen el pare, la mare o els germans, però també és recurrent la imatge d’amics propers o dels avis. Segons l’artista, “es tracta de retrobar-se amb la il·lusió de com un infant veu la seva particular bombolla”.   

Només algunes de les obres infantils seran reinterpretades, però totes gaudiran d’un espai a l’exposició, formant un gran collage, amb el nom i cognoms de tots els participants.

La col·laboració de la llar d’infants M. Dolors Medina va sorgir de manera casual arran de la preparació d’una visita dels infants a l’escultura “En el pla de les Serenes” situada al port de Cambrils, en el marc de la "Quinzena de l'art" que el centre celebra cada any. La llar es va posar en contacte amb l’artista per demanar assessorament sobre una de les seves obres i ell els va proposar participar en el projecte “Amarte en marte”.