És una de les visites dinamitzades que s’ofereix als centres educatius per descobrir com es conserven els documents per conèixer el passat. Els nens i nenes també han pogut veure diferents documents relacionats amb la seva escola.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’alumnat de cinquè de l’Escola Joan Ardèvol de Cambrils ha realitzat l’activitat Aprenents d’historiador a l’Arxiu Municipal de Cambrils aquest dimarts i dimecres, 23 i 24 d’octubre. L’objectiu de l’activitat és la visita a l’espai de l’Arxiu Municipal i la descoberta dels documents que els historiadors usen per conèixer diferents aspectes de la història. Els alumnes han tingut l’oportunitat de veure com es conserven aquells documents cabdals per conèixer el nostre passat i que s’ha de fer per evitar que es perdin així com diferents documents relacionats amb la seva escola

Aprenents d’historiador és una de les quatre visites dinamitzades que l’Arxiu Municipal de Cambrils proposa als centres educatius del municipi dins del programa Descobreix Cambrils, que coordina l’àrea d’Ensenyament i que aplega també activitats proposades per altres àrees municipals: Museu, Patronat de Turisme, Alcaldia, Salut, Joventut, Biblioteca, Orientació Laboral, Esports, Policia Local, Cooperació i Solidaritat, Joventut i Festes. El detall de totes les activitats proposades i el contacte per sol·licitar-les es pot fer a través de la web, a http://www.cambrils.cat/ensenyament/ensenyament/programes-educatius/descobreix-cambrils

Aquest programa conjunt es va posar en marxa el curs 2012-2013 per tal de posar en valor les activitats que aquests serveis municipals ja oferien als centres educatius de Cambrils, i també per facilitar als centres educatius la informació sobre aquests recursos que tenen a l’abast i agilitzar les gestions per a participar-hi. El departament d’Ensenyament centralitza les peticions dels centres i les readreça als serveis municipals implicats.

Les activitats de l’Arxiu Municipal

A més d’Aprenents d’historiador (adreçat també a alumnes de batxillerat), les altres activitats que ofereix l’Arxiu Municipal de Cambrils són Descobrim l’Arxiu (adreçada a 2n cicle d’Educació Infantil), Camins de ferro (cicle inicial d’Educació Primària), i La vida dels documents (cicles formatius de Gestió Administrativa i Administració i Finances).