La setena edició de Música als Balcons es portarà a terme divendres 17 de maig. L’itinerari s’iniciarà a les 18:30 hores a la Torre del Llimó i comptarà amb 8 parades musicals. Els ballarins i ballarines del Centre de Dansa oferiran coreografies a peu de carrer durant les actuacions. Enguany s’han incorporat al projecte els i les artistes del Taller de Bali Cejas i les escoles Cardenal Vidal i Barraquer i Joan Ardèvol.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Diferents formacions de l’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) tornaran a pujar a 8  balcons del barri antic en la setena edició de Música als Balcons, que se celebrarà aquest divendres, 17 de maig, a partir de les 18:30 hores.

La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura de l’Ajuntament, també compta amb la col·laboració de l’alumnat del Centre de Dansa de Cambrils, que oferirà coreografies a peu de carrer durant les actuacions. A més, els ballarins i ballarines faran de guies de la ruta pels balcons acompanyats per la Xaranga Bandsonats.

A més, enguany s’ha incorporat al projecte l’art de l’alumnat de l’artista cambrilenca Bali Cejas.  Els balcons del Barri Antic es guarniran amb dibuixos repartits en 30 plafons on infants i joves han donat el seu punt de vista del barri. Són alumnes del Taller de Bali Cejas i alumnes de primària i secundària de l’Escola Cardenal Vidal i Barraquer i l’Escola Joan Ardevol. Les obres es mantindran penjades uns dies per tal que actuïn com una petita galeria a l’aire lliure.

L’artista Bali Cejas explica que amb aquest projecte s’ha buscat despertar diferents curiositats a l'alumnat de primària i secundaria: la historia del seu poble barrejada amb la historia de l'art, ja sigui l'arquitectura (que parla de la perspectiva com a tècnica) o  el fet de treballar amb la llum natural (associat amb l 'impressionisme del S.XIX).

“En un temps en el què tenim la tecnologia i les xarxes socials com a modus vivendi és molt important potenciar el treball i les capacitats manuals, la creativitat i el treball en grup perquè que sense aquestes habilitats tampoc es podrien crear màquines”, assegura Cejas.

Aquest passeig de música i dansa començarà a la Torre del Llimó i tindrà vuit actuacions de diferents formacions: un grup de vent- metall, trio de corda, un cor de cambra, un saxo solista,  duo de clarinets, trio de flautes, piano a sis mans i un quartet de saxo.

El projecte es porta a terme gràcies a la implicació d’El Portal, l’Associació de Veïns del Barri Antic de Cambrils,  l’Associació Comercial Vila Centre, el Centre de Dansa, l’Escola Municipal de Música, l’alumnat de Bali Cejas i el Departament de Cultura. La voluntat de la iniciativa, que té molt bona acollida, és continuar creixent amb noves propostes.

Els orígens de la iniciativa

Música als Balcons va ser una iniciativa del Pla de Barris a la qual es van unir Vila Centre i l’Associació de veïns El Portal amb la voluntat de crear un projecte per promoure i dinamitzar el Barri Antic. La primera edició es va celebrar el desembre del 2012 com a cloenda d’aquest programa d’intervenció integral del barri i va tenir molt d’èxit. A més de dinamitzar el barri, el projecte permet la fusió entre la cultura i el patrimoni urbà. En aquest cas, la música i la dansa es fusionen amb el Barri Antic de Cambrils.