El Croqueta i la Poma de l’Associació 4 Potes són els protagonistes dels tallers de l’ONG El Sueño de la Campana. Els refugiats de Síria seran un dels temes dels contes interactius situats a sis països diferents. L’alumnat de primària també s’acostarà a problemàtiques relacionades amb la immigració, la pobresa, la discapacitat o la discriminació.

  • Categoritzat com: Comunicació

Els gossos ensinistrats de l’Associació 4 Potes, el Croqueta i la Poma, tornen a les escoles de Cambrils per descobrir nous països amb la col·laboració de l’ONGD El Sueño de la Campana. El taller "Descobrim el món a 4 potes", adreçat a alumnes de 1r i 2n de primària, és un dels 8 tallers diferents oferts per l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils a les escoles del municipi, en el marc del Pla Local de Cooperació de Cambrils.

Els primers quatre tallers s’impartiran avui a l’Escola Joan Ardèvol. De 9 a 10 i de 10 a 11 a les dues classes de 2n de 11:30 a 12:30 i de 15 a 16 a les dues classes de 1r.  Els tallers, impartits per la psicòloga Annabel Folch i la veterinària Montse Carrión, pretenen sensibilitzar els infants vers les persones diferents; treballar el coneixement, l’empatia i el respecte cap a les problemàtiques que pateixen altres nens i nenes del món i afavorir el vincle afectiu i el respecte dels alumnes pels animals de companyia.

El projecte té un format de conte interactiu on s’incideix en l’educació per al desenvolupament dins del context escolar i es treballen diferents temes com l’educació en valors, el coneixement del món, la diversitat, la integració, la immigració, l’educació per a la pau o els Drets dels infants i els Drets Humans.

Els gossos són els protagonistes de diverses històries situades a diferents països del món. Concretament, al taller de primer de primària, el Croqueta viatja a l'Àfrica, a Nicaragua i a Itàlia, i ajuda a nens amb problemàtiques relacionades amb la immigració la pobresa i la discapacitat física. Al taller de segon de primària, la Poma viatja a França, la Índia i Síria, per tal d'ajudar a nens amb problemàtiques relacionades amb la discapacitat intel·lectual, la discriminació de gènere i els conflictes bèl·lics.

Durant les sessions, les monitores també projecten un audiovisual sobre la història de vida d’aquests tres infants que viuen a diferents punts del planeta i, al final del taller es proposa fer un dibuix als infants perquè plasmin tot el que han après. A banda, durant tota l’activitat, els alumnes que ho desitgin poden tenir un contacte directe amb els gossos, poden tocar-los, pentinar-los i parlar amb ells.

Els gossos de teràpia

Els gossos de teràpia són un element dinamitzador de la història que interactua amb els nens de manera afectuosa i pedagògica, i la finalitat de la seva intervenció és afavorir la motivació i la implicació dels alumnes per aconseguir els objectius marcats. A més, els gossos de teràpia ajuden a millorar, en molts casos, les capacitats d’aquells nens que pateixen algun tipus de trastorn com l’autisme, el TDH (hiperactivitat) o amb algun tipus de deficiència psíquica.