Un aparell fixe i un altre de mòbil avisen als conductors que superen la velocitat màxima. La Policia Local també ha controlat 4.767 vehicles a través del radar mòbil. Aquesta setmana la Policia Local participa en una campanya coordinada amb els Mossos d’Esquadra.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

Els dos nous senyals informatius lluminosos que avisen els conductors dels vehicles que superen la velocitat màxima han registrat el pas d’un total de 167.000 vehicles i les corresponents velocitats de circulació durant el primer trimestre de l’any.

Per una banda, el senyal mòbil ha controlat 99.792 vehicles, un 48% del quals circulaven amb un excés de velocitat, i una velocitat màxima registrada de 117 quilòmetres per hora. Per l’altra, el senyal fixe situat al vial del  Cavet, davant de l’escola Mas Clariana, en direcció a Salou, ha desvetllat que un 46% dels 66.528 vehicles que han passat per aquell punt durant els primers tres mesos de l’any superaven la velocitat de 50 quilòmetres per hora. En aquest cas, la màxima registrada ha estat de 103 quilòmetres per hora. 

A més d’avisar els conductors, aquests dos senyals lluminosos permeten saber quina és la velocitat mínima i màxima d’una zona, la franja més habitual, i la quantitat de conductors que infringeixen la norma per, entre altres actuacions, valorar la necessitat d’instal·lar-hi el radar mòbil.

125 sancions entre gener i març

Aquest primer trimestre del 2014 s’han controlat 4.767 vehicles a través del radar mòbil i s’han posat 125 sancions per excés de velocitat, que representen el 2,65% del total. El percentatge també ha disminuït lleugerament respecte l’any passat, durant el qual es van controlar 6.321 vehicles i se’n van sancionar un 3%.

Aquesta setmana, del 7 al 13 d’abril, la Policia Local de Cambrils  està participants en una campanya coordinada de controls de velocitat amb agents locals i Mossos d’Esquadra del Servei Català de Trànsit.