Per aquest motiu les inscripcions es concentraran en menys dies i seran més aviat

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) farà del 12 al 18 de setembre les inscripcions per als cursos de català, que començaran ja el 19 i 20 de setembre.

La principal novetat d’enguany és que esdevindran trimestrals en comptes de quadrimestrals com fins ara, tal com ja es programen al Servei Local de Català de Reus des de fa uns anys i com serà a partir d’ara en tots els punts del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Això representarà d’una banda que seran una mica més intensius que fins ara, perquè es passaran de 3,5 h setmanals a 4 h,  i que augmentaran a 4 cada any els períodes d’inscripció: al setembre, al desembre, al març i al juny.

També permetrà seguir els 3 mòduls que conformen cada nivell oficial en un any acadèmic, si al setembre es programa el primer mòdul d’un curs, o fer-ne dos abans de la temporada turística, en què bona part de l’alumnat ha de deixar les classes per incorporar-se a feines estacionals.

A més, el fet que tant els cursos de l’Hospitalet de l’Infant, com també els cursos en línia del Parla.cat siguin també trimestrals a partir d’enguany, igual que els de Reus des de fa anys,  permetrà una coincidència de dates de matrícula i de calendaris que donarà a la població una major flexibilitat a l’hora de passar dels cursos d’una població a l’altra o de la modalitat presencial a la modalitat en línia.

El Servei Local de Català de Cambrils ja disposa en aquest moments de la programació prevista per a setembre. La informació es pot consultar a www.cpnl.cat/reus, trucant al 977 79 26 88 o adreçant-se a la seva seu, a l’Ateneu Juvenil,  d11 a 14 h.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).