La directora, Rosa Ma Fusté, va dedicar l’última sessió a la rateta presumida, la caputxeta vermella i els tres porquets. Els nens van poder comparar els contes originals i les noves versions.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

Els contes clàssics van centrar ahir la darrera sessió del cicle de presentacions mensuals d’àlbums il·lustrats ‘Entre Lletres i Imatges’ de la Biblioteca Municipal de Cambrils.

La directora, Rosa Ma Fusté, va recuperar les històries de la rateta presumida, en l'edició de Kalandraka, amb textos de J. A. López i il·lustracions de P. Mestre; la caputxeta vermella, en una nova versió titulada ‘Las manoplas de Caperucita’, editada per OQO, amb textos d'I. Almagro i il·lustracions de M. Mardones, i l’autèntica història dels tres porquets, editada per Thule, amb textos de J. Scieszka i il·lustracions de L. Smith.

Els assistents van poder comparar la diferència entre el conte original i la nova versió i, durant el debat els nens van arribar a la conclusió que preferien el conte clàssic, el de tota la vida.

La sessió va acabar amb un taller que va consistir en pintar un punt de llibre amb els personatges dels contes. Després els nens el van guardar a la caixeta d'instants de lectura, que la directora els va animar a anar omplint amb les lectures que més els agradin de l'estiu.

Amb el mateix objectiu d’apropar els clàssics a la població, el passat 12 de maig els actors Joan Pera i Ferran Frauca van fer una lectura dramatitzada del Somni de Bernat Metge a la Biblioteca de Cambrils.

Presentacions d’àlbums il·lustrats

‘Entre Lletres i Imatges’ és un cicle mensual dedicat als àlbums infantils del fons  bibliogràfic  i va adreçat a infants acompanyats de familiars o educadors. Es llegeixen i es presenten en veu alta diversos àlbums il·lustrats comentant aquells trets que el fan especial i recomanable. La iniciativa, inclosa al Pla de lectura de la biblioteca, s’han realitzat el tercer dilluns de mes d’octubre a maig. El cicle es tornarà a reprendre a l’octubre.