L’activitat s’obre també a les famílies per afavorir la seva implicació i relació amb el projecte socioeducatiu

  • Categoritzat com: Comunicació

Els Centres Cívics de Cambrils aposten per programar activitats amb els infants i joves dels Centres Oberts i obren la seva aula als tallers de cuina saludable.

Durant aquest mes de maig s’han organitzat un total de quatre tallers a la xarxa de  Centres Cívics del municipi: Vilafortuny, les Basses, Centre Alba i Nou Cambrils. Aquesta activitat s’ha obert a les famílies dels alumnes del Centres Oberts del municipi per afavorir la  seva implicació i relació en el projecte socioeducatiu.

Els tallers són impartits per Anna Ortiz, dietista d’Aprenem, Cuinem i Mengem, que remarca la importància de l’alimentació i els hàbits saludables  sobretot en l’edat infantil per normalitzar la importància d’una dieta sana. “Els nens i nenes són meravellosos, estan oberts a tota experiència que se’ls presenta, i la cuina i el menjar sa és una bona aventura”, assegura l’Anna.

Per altra banda, Sandra Arnoso, coordinadora dels Centres Oberts de Cambrils, assegura que aquestes activitats obertes i vivencials són la millor eina d’aprenentatge perquè la canalla descobreix i experimenta per ella mateixa els continguts a treballar, a més de reforçar l’autonomia. “La part relacional i de col·laboració és clau per aquest aprenentatge en valors; és provant i tastant  que aprenem i valorem, tant l’aula, el Centre Obert, com el taller”, ha afirmat. Pel que fa a l’alimentació saludable, la coordinadora ha dit que “donem per fet  que no els agrada la  verdura i si saps com aproximar-los, la tasten!”.

La regidora de Participació ciutadana, Ana López, remarca que els centres cívics són  l’espai idoni perquè les diferents entitats i projectes s’interrelacionin. Per això, aquest any s’estan duent a terme accions novedoses de la mà dels plans comunitaris, que tenen en l’equipament dels centres cívics l’espai on visualitzar i donar cabuda als projectes col·lectius dels diferents barris.