Els Catarres, Papagayo i un dj seran els grups que actuaran al concert de la Fira Multisectorial de Cambrils, que tindrà lloc el 31 de maig a partir de les 22.30 hores a l’Ateneu Juvenil. L’entrada serà lliure i gratuïta però la sala de concerts té un aforament màxim de 720 persones. La selecció de grups s’ha fet a partir d’un procés participatiu, impulsat per la regidoria de Joventut, obert a tots els joves de 14 a 35 anys.
- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Joventut
- Serveis associats: Festes
Els cambrilencs Papagayo presentaran el seu primer disc Origen
La selecció de grups s’ha fet a partir d’un procés participatiu obert a tots els joves de 14 a 35 anys
El concert es farà el 31 de maig a l’Ateneu Juvenil de Cambrils
Els Catarres, Papagayo i un dj seran els grups que actuaran al concert de la Fira Multisectorial de Cambrils, que tindrà lloc el 31 de maig a partir de les 22.30 hores a l’Ateneu Juvenil. L’entrada serà lliure i gratuïta però la sala de concerts té un aforament màxim de 720 persones.
El concert està organitzat pel grup de joves Mantekau amb la col·laboració de l’Ajuntament. La selecció de grups s’ha fet a partir d’un procés participatiu, impulsat per la regidoria de Joventut, obert a tots els joves de 14 a 35 anys, associats i no associats.
EL PROCÉS PARTICIPATIU
El procés per organitzar el concert va arrencar dissabte 16 de febrer amb una jornada participativa. La convocatòria es va fer a tots els joves de Cambrils de 14 a 35 anys, associats i no associats, amb l’ajuda d’un grup de joves que tenen contacte habitual amb la regidoria.
De la jornada em van sortir les idees i actuacions que els joves volien tirar endavant i, de tot el que em va sortir, l’Ajuntament es va comprometre a fer-ne una devolució per correu electrònic en un termini màxim de tres setmanes.
El concert s’ha organitzat de forma conjunta en base a les propostes que van fer els joves i la programació habitual competència de la regidoria de Joventut. Així doncs, el procés no ha consistit em fer la “carta als reis” i que l’ajuntament fes el que els joves demanessin, sinó que hi ha una implicació directa en la coorganització del concert. Els joves s’han corresponsabilitzat de les actuacions a fer i conjuntament s’han pactat, s’ha estudiat la viabilitat i s’ha traçat el full de ruta per executar-les.
Des de la regidoria de Joventut s’entén la participació com la capacitat dels i les joves d’incidir en el procés de presa de decisions sobre la implementació de processos, programes i projectes que els afecten, en aquest cas les actuacions d’oci i cultura. L’objectiu és ajustar les polítiques a les necessitats reals, crear lligams, arrels i major identitat amb el municipi, fomentar la democràcia, una forma de presa de consciència col·lectiva. En aquesta línia, el procés que s’ha engegat amb èxit amb l’organització del concert no té data final.
D’altra banda, la importància del procés de participació rau en entendre’l com un aprenentatge per part dels joves per decidir sobre aspectes que us afecten com a ciutadans, i on la interlocució entre ciutadania i administració és clau per la bona marxa de les actuacions que es volen dur a terme.
Els joves treballen amb l’acompanyament per part dels tècnics de joventut en tot el procés fins que tinguin l’opció de funcionar autònomament. Per ajudar en aquesta tasca es compta amb la col·laboració del tècnic de participació Ferran March (col·laborador extern de l’Agència Catalana de la Joventut), Juan Carlos (informador juvenil de Cambrils), Jonatan (dinamitzador juvenil de Cambrils), Mireia (tècnica en funcions de joventut de Cambrils)
ELS GRUPS
Papagayo
Papagayo és un grup de música que neix a Cambrils l’agost del 2010. La seva música és festa i alegria, una música despreocupada amb una base de ska, rumba i reggae. Actualment la banda està formada per Albert Recasens (veu), Dario Barroso (guitarra), Pau Fortuny (teclat), Gus Villamayor (bateria), Tuki Dols (percussió), David Gallego (baix), Ferran Capella (trompeta), Oriol Falguera (saxo) i Sergi Alcázar (trombó).
En una primera etapa, Papagayo comença com un grup d’amics de Cambrils que, després de la bona rebuda inicial, decideixen fer el primer concert i enregistrar una petita maqueta a Eclèctic Estudis, amb la que fan una gira de 25 concerts anomenada Tele-Tour. Papagayo passeja la seva tele rumbera per diferents racons de Catalunya acompanyant a grans grups com La Pegatina, Obrint Pas, Bongo Botrako i Brams entre d’altres. Acaben la gira al Cambrirock 2011 i al Festour de Montblanc.
El grup comença el curs 2012 amb la incorporació d’un guitarrista. Es tanquen a l’estudi Raberstudis per gravar la seva primera EP professional amb 3 temes: “La vida és un Teatre”, “Rumbo a la Mar” i “Et Somriu la lluna”. Aquest cop la gira s’anomena Fíjate-Tour amb la que arriben al seu 50è concert després de compartir escenari amb Txarango, Cesk Freixas, Kayo Malayo i la Gossa Sorda entre altres.
Amb la rauxa del primer dia i amb el seny après de tants concerts, Papagayo fa un cop de cap i després d’uns quants canvis en la formació, decideix treballar dur tot l’hivern per tal de gravar el seu primer disc ORIGEN. Al gener del 2013 el grup es tanca a l’estudi La Panchita i sota la coproducció de Gerard Casajús treu a la primavera el seu primer treball autoeditat que es pot descarregar gratuïtament al seu web.
Els Catarres
El grup es va formar a finals de 2010 i van iniciar la seva carrera tocant als bars i a la Fira d'Artesania d'Aiguafreda.
El seu primer grup de cançons va estar disponible exclusivament a Internat. Gràcies a una d'elles, "Jenifer", una cançó que parla de l'amor prohibit entre un patriota català i una xoni de Castefa, van saltar a la fama el 2011. El juny del 2011 el vídeo a YouTube de la cançó "Jenifer" arribava a les 200.000 visites i a mitjans de setembre s'acostava a les 800.000] gràcies al boca-orella digital. A començaments d'octubre va arribar al milió de reproduccions i va rebre multitud de versions. Al llarg de l'estiu del 2011 van tenir un centenar de concerts programats arreu de Catalunya. Van manifestar que si mai fitxaven per una discogràfica seria amb la condició de poder continuar oferint la seva música a la xarxa de franc.
El 29 de novembre de 2011 va sortir a la venda el seu primer àlbum, Cançons 2011, amb 13 cançons, quatre d'elles inèdites. Sota el segell Discmedi Blau, el disc es va poder comprar a les botigues, tot i que les cançons es van poder trobar gratuïtament a Internet. La primera cançó inèdita a penjar-se va ser "Me'n vaig al camp", una paròdia d'un "modernet" de Barcelona que decideix anar-se'n a viure al camp. En total van vendre més de 5000 disc.
El març de 2012 Els Catarres van guanyar el Premi Enderrock 2012 a la Millor Lletra de cançó per "Jenifer". L'estiu del mateix any van engegar la Gira Bandarra 2012 amb la presentació de noves cançons, entre les quals, "Tintín" i "La contorsionista", aquesta darrera enregistrada amb la col·laboració d'Adrià Salas de La Pegatina.