L’alumne de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona Guillem Duran Masip va endur-se el premi del projecte Pintura Mural

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

Expectació per conèixer als guanyadors dels premis Galeria Urbana i Pintura Mural que atorgava ahir al vespre la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils, en un acte a l’Ateneu Juvenil. A través d’aquesta iniciativa es busca legalitzar i donar reconeixement i difusió a l’art de carrer.

 

Henry Knigt i Oriol Enguany guanyadors del ‘Galeria Urbana’

El projecte guanyador en la categoria de Galeria Urbana va ser el de Henry Knigt i Oriol Enguany. Els dos artistes han tirat endavant el disseny i pintura del mur del pont de la N-340, a l’Avinguda Adelaida. A més d’ells, altres artistes que s’han presentat a la convocatòria han estat Foham Fonezs, Roger Semat, Reñé i Miquel Falgàs.

El ‘Galeria Urbana’ té per objectiu buscar diferents parets de Cambrils per tal que diferents artistes, ja siguin amateurs o de més trajectòria artística, puguin desenvolupar les seves idees creatives. D’aquesta manera, alhora, es dóna un reconeixement a aquest tipus d’art de carrer reconeixent el seu valor artístic i de missatge.

Previ a la realització del projecte, els artistes havien de presentar les seves propostes d’intervenció mural i el departament de joventut s’ha fet càrrec del cost del material. A la vegada, les diferents propostes artístiques disposen d’un codi QR per tal que, els visitants de les obres puguin descarregar-se a través del seu telèfon mòbil, les explicacions per part de l’artista.

 

L’alumne de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona Guillem Duran Massip s’emporta el Premi Pintura Mural

La regidoria de Joventut ha col·laborat també amb l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona per treure a concurs el disseny mural d’un espai de l’Ateneu Juvenil. Es tracta en concret del mur d’entrada de l’edifici que acull els departaments de Joventut i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils, i per tant, la voluntat era que el disseny del mur tingués en compte als dos públics destinataris d’aquests departaments.

En aquesta ocasió el guanyador del concurs ha estat l’alumne del Cicle Superior d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.