L’objectiu de l’activitat és la visita l’Arxiu Municipal i la descoberta dels documents que els historiadors usen per conèixer aspectes de la història

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Els alumnes de cinquè de l’Escola Cambrils van realitzar a l’Arxiu Municipal de Cambrils l’activitat “Aprenents d’historiador” el passat dimarts 4 d’abril. L’objectiu de l’activitat és la visita a l’espai de l’Arxiu Municipal i la descoberta dels documents que els historiadors usen per conèixer diferents aspectes de la història. Els alumnes han tingut l’oportunitat de veure com es conserven aquells documents cabdals per conèixer el nostre passat i què s’ha de fer per evitar que es perdin.

“Aprenents d’historiador” és una de les quatre visites dinamitzades que l’Arxiu Municipal de Cambrils proposa als centres educatius del municipi dins del programa Descobreix Cambrils, que coordina l’àrea d’Ensenyament i que aplega també activitats proposades per altres àrees municipals: Museu, Patronat de Turisme, Alcaldia, Salut, Joventut, Biblioteca, Orientació Laboral, Esports, Policia Local, Cooperació i Solidaritat, Joventut i Festes. El detall de totes les activitats proposades i el contacte per sol·licitar-les es pot fer a través d’aquesta pàgina web.

Aquest programa conjunt es va posar en marxa el curs 2012-2013 per tal de posar en valor les activitats que aquests serveis municipals ja oferien als centres educatius de Cambrils, i també per facilitar als centres educatius la informació sobre aquests recursos que tenen a l’abast i agilitzar les gestions per a participar-hi. El departament d’Ensenyament centralitza les peticions dels centres i les redirigeix als serveis municipals implicats.

Les visites dinamitzades de l’Arxiu Municipal

A més de “Aprenents d’historiador” (adreçat també a alumnes de batxillerat), l’Arxiu Municipal de Cambrils ofereix les activitats: “Descobrim l’Arxiu” (adreçada a 2n cicle d’Educació Infantil), “Camins de ferro” (cicle inicial d’Educació Primària), i “La vida dels documents” (cicles formatius de Gestió Administrativa i Administració i Finances).