Programades un total de 14 activitats lúdiques, esportives, formatives, culturals i d’educació en el lleure

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut
El programa Carretera i Manta 2019, que ha reprès la seva activitat durant aquest mes de febrer i s'allargarà fins al proper mes de novembre, s'ha presentat aquest matí en roda de premsa celebrada a la Pineda. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; l’alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i els regidors de Joventut de Vila-seca, Francisco Almazán, Salou, Eduard Pellicer, i Salou, David González, i personal tècnic de Joventut.

El Carretera i Manta va néixer l'any 2.001 amb la signatura d'un conveni que recollia un conjunt d'activitats formatives i lleure dins un programa. Tot i que, com bé ha recordat l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el programa va començar a tenir forma abans, sempre organitzat per part dels tres ajuntaments, que van emprendre  un camí en comú, i van iniciar una activitat fomentadora de civisme i cohesió entre els joves del territori.

Concretament, el programa està format per 14 activitats de diferents àmbits com són formatives, esportives i sortides, adreçades als joves d’entre 14 i 30 anys. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut remarcar la millora contínua del programa i la seva adaptació al moment que vivim, fent especial incidència en la formació per tal que els joves puguin inserir-se al mercat de treball o consolidar la feina que ja tenen.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha recordat que els ajuntaments posen a disposició les eines, però el programa el confeccionen els joves, gràcies a la seva participació i la suma d’esforços i sinergies dels tres ajuntaments.

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vila-seca, Francisco Almazán, ha repassat algunes de les xifres del Carretera i Manta, de les quals destaquen el  total de 18.000 joves que han participat en el programa i les més de 600 activitats  organitzades.

Per consultar el programa i els detalls de cada activitat es pot fer entrant a la pàgina web oficial del programa www.carreteraimanta.cat o a través de les xarxes socials del programa. A més, a través de la web també es pot realitzar una reserva prèvia de les places.

Per a realitzar les inscripcions o per a més informació, aquells que ho desitgin poden adreçar-se als Punts d'Informació Juvenil de Vila-seca, de Salou i de Cambrils.