Tant l’empresa municipal Aparcam com les botigues cambrilenques del sector de la bicicleta poden gestionar aquest registre

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam) Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

Agents de la Policia Local de Cambrils han registrat a Aparcam les bicicletes que formen part del seu cos a través del Biciregistre, un sistema d’identificació de les bicicletes mitjançant un adhesiu de mot difícil destrucció que deixa un número permanent al quadre de la bici. Aquest registre acredita la propietat de la bicicleta i en facilita la identificació en cas de robatori. El registre de bicicletes requereix de la col·locació d’adhesius que fan de "matrícula" gràcies al codi d'identificació únic que porten encunyat. Són molt difícils d’eliminar i encara  que els lladres ho assoleixin,  sempre quedarà una marca invisible en el quadre,  visible sota l'exposició de llum ultraviolada. És un bon element dissuasori, tal com s’està demostrant a molts països europeus.

Tant l’empresa municipal Aparcam, ubicada a l’avinguda del Sol, que gestiona les zones d’aparcament del municipi i diversos aspectes de la mobilitat, com les botigues cambrilenques del sector de la bicicleta, poden gestionar aquest registre.

Totes aquelles persones que siguin usuàries de bicicletes tenen l’opció de fer-ho. El registre de bicicletes serveix igual que la factura per identificar-se com a propietari, però té l'avantatge de quedar registrat en una base de dades, de manera que si la policia o qualsevol persona troba la bicicleta serà mes fàcil localitzar-ne el seu propietari.

L’Ajuntament de Cambrils és un dels pioners al Camp de Tarragona en aquesta opció.