L’Ajuntament ha signat un conveni de 2 anys prorrogable a 4 amb l’associació IPA per continuar essent la seu de l’esdeveniment esportiu. Enguany el torneig comptarà amb la participació de 24 equips de policies de diferents països. La cerimònia inaugural es portarà a terme dijous a les 19:30 hores al passeig de les Palmeres (davant del monument de les Serenes).

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Cambrils Esport Policia

Cambrils tornarà a ser la seu del Campionat Internacional IPA de Futbol 7 per a policies de l’1 al 3 de juny. Un total de 24 equips de cossos policials provinents de diferents països europeus disputaran aquest torneig organitzat per l’Internacional Police Association (IPA) a la província de Tarragona, amb el suport del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils.

L'alcalde de Cambrils en funcions, Oliver Klein; la regidora d’Esports en funcions, Natàlia Pleguezuelos; el regidor de Seguretat Ciutadana en funcions, David Chatelain, i el president de l’IPA a la província de Tarragona, Anton Casas, han presentat avui el programa d’aquesta 18a edició del campionat, que tindrà lloc al camp de futbol municipal de Cambrils.

L’alcalde de Cambrils en funcions ha celebrat que Cambrils torni a ser la seu del Campionat per cinquena vegada i ha posat en valor aquest intercanvi policial a través del futbol. Per la seva part, la regidora d’Esports ha destacat l’aposta de Cambrils pel turisme esportiu i ha anunciat el conveni de 2 anys prorrogable a 4 que ha signat l’Ajuntament amb l’associació IPA per poder continuar acollint aquest campionat internacional.

D’altra banda, el regidor de Protecció Ciutadana, ha explicat que “aquest esdeveniment té un efecte molt important perquè reforcen el lligam entre policia i ciutadania i ens recorda que darrera de cada policia hi ha una persona amb les seves aficions i la seva vida”. Per acabar, el president d’IPA, Anton Casas, ha lloat la tasca de Cambrils pels Valents; ha explicat que l’objectiu del campionat és que els policies es coneguin i creïn vincles, complint el lema de l’associació “Servo per Amikeco” (Servei per Amistat), i ha avançat que l’any que ve se celebrarà una edició especial coincidint amb el 30è aniversari d’IPA Tarragona.

La cerimònia inaugural del 18è campionat es portarà a terme el dijous  1 de juny davant del monument de les Serenes del passeig de les Palmeres, amb la participació de dos policies uniformats per cadascun dels equips participant, i finalitzarà a el servei d’honor a càrrec del fill d’un Mosso d’Esquadra que ha superat un càncer infantil.

El campionat es jugarà divendres 2 de juny de 8 a 14 hores i dissabte de 8:30 a 14 hores al camp de futbol municipal. El divendres es disputarà la fase classificatòria i el dissabte la fase final. Finalment, el dissabte a les 21:30 hores es farà l’acte de cloenda amb el lliurament de premis i un sopar dels participants a l’Hotel Best Cambrils.

El torneig mobilitzarà unes 400 persones entre esportistes i acompanyants que aprofiten l’esdeveniment per fer turisme amb les seves famílies i que enguany per la coincidència de dates també podran gaudir de la Fira Multisectorial. Entre els 24 equips participants, hi haurà la Policia Local de Cambrils, la Guardia Urbana Tarragona, Reus o Barcelona, així com altres cossos d’arreu de l’Estat (Madrid, Tudela, Navarra, Barcelona, Euskadi, Illes Canàries, Galícia i Saragossa) i també equips d’altres països (Itàlia, Romania, Polònia, Mònaco i França).

Durant l’esdeveniment es portarà a terme un sorteig solidari de samarretes signades per jugadors del Celta de Vigo, l’Athletic de Bilbao, la Selecció Espanyola, el Rayo Vallecano, l’Osasuna i el Barça. La recaptació de la venda de butlletes es destinarà al pediàtric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu. A més, Cambrils pels Valents tindrà una estand on també es podran fer donatius i comprar marxandatge solidari.