Voluntaris i aprenents es van conèixer en una presentació del programa que va tenir lloc al Centre Cultural

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils i dimecres 26 d’octubre al vespre va organitzar una sessió de presentació del programa i de parelles lingüístiques al Centre Cultural, seu dels cursos de català per a adults del municipi.

En aquesta edició s’han constituït onze noves parelles lingüístiques presencials, que se sumen a les quatre que el programa va posar en contacte el trimestre passat i que han decidit continuar la seva participació en l’activitat.

Va obrir l’acte Helena Martínez, responsable del Servei Local de Català de Cambrils, que va donar la benvinguda als participants. Tot seguit, la dinamitzadora del VxL a l’Àrea de Reus, Rut Ortiz, va ser l’encarregada de donar als assistents instruccions sobre el funcionament del programa i el material per a les converses i d’explicar les activitats complementàries que s’han organitzat per a aquest trimestre, entre les quals destaca el programa Xalem.

Activitats per fomentar l’ús del català al carrer

Aquesta tardor, com a complement als cursos de català, el CNL de l’Àrea de Reus organitza de forma excepcional un programa d'activitats culturals i de coneixement de l'entorn, totes gratuïtes, per afavorir l'ús del català fora de l'aula. Està adreçat a alumnes de tots els nivells i participants del Voluntariat per la llengua i entre les activitats programades per al novembre destaquen el cinefòrum al cinema Rambla de l'Art de Cambrils, una sortida a Siurana i una visita teatralitzada a l'Institut Pere Mata.

La finalitat del Voluntariat per al llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats poden inscriure’s directament a www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Servei Local de Català (c. de Sant Plàcid, 18), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.