La zona de sortida de les prova, puntuable pel campionat provincial, s’ubicarà a l’aparcament de l’Ateneu Juvenil. El públic podrà gaudir de les exhibicions dels germans Gelabert i visitar una exposició de motos a la Torre del Llimó. El divendres 6 de desembre hi haurà un stage femení que comptarà amb una Màster Class de Neus Múrcia, una de les millors pilots del món.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

La segona edició de la nova etapa del trial internacional de motos clàssiques de Cambrils es disputarà els propers 7 i 8 de desembre a la Riera d’Alforja de Cambrils i al Barranc de Rifà. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; el president del MotoClub Cambrils, Josep Maria Vallès, i el secretari, Esteve Solana, han presentat avui en roda de premsa aquest esdeveniment esportiu, puntuable pel campionat provincial, que tindrà l’epicentre a l’aparcament de l’Ateneu Juvenil.

L’alcaldessa ha afirmat que la celebració del trial encaixa amb els espais naturals de Cambrils i l’aposta per desestacionalitzar el turisme potenciant la diversificació de l’oferta. Tot seguit, la regidora ha remarcat la gran quantitat d’esdeveniments esportius organitzats a Cambrils i, a tall d’exemple, ha explicat que el mateix cap de setmana també se celebra el Campionat Territorial de Proves Combinades d’Hivern d’Atletisme.

A continuació, el president del Motoclub ha repassat la història centenària dels campionats de trial, des dels Sis Dies d'Escòcia; ha destacat el nivell dels pilots catalans i tarragonins com Albert Cabestany, Adam Raga o Ivan Cervantes, i ha afirmat que la prova de trial clàssic contribueix a la conservació d’un patrimoni històric. Per acabar, el secretari de l’entitat ha detallat el recorregut, les zones i el programa d’activitats de l’esdeveniment.

Els dos dies de Trial Internacional Cambrils arriben després de l’èxit de l’any passat, quan el Motoclub Cambrils i el Motocat van decidir recuperar la prova quasi 30 anys després. Enguany la zona de sortida i els boxes dels equips se situaran al pàrquing de l’Ateneu Juvenil. Les 20 zones, que els pilots hauran de passar sense posar els peus a terra, estaran ubicades al llarg d’un recorregut de 35 quilòmetres per la Riera d’Alforja i el barranc de Rifà.

Les zones més accessibles, pensades perquè el públic pugui gaudir de l’espectacle, seran a l’Ateneu Juvenil i a la desembocadura de la Riera d’Alforja. Però les persones interessades en seguir la prova també poden accedir fàcilment, amb cotxe o a peu, a les altres zones pel camí que ressegueix la riera.

La sortida serà a les 10 hores tant dissabte com diumenge i durarà fins a les 13:30 hores aproximadament. L’organització preveu que participin al trial entre 60 i 80 pilots, dividits en tres nivells (groc, verd i blau). A més, els germans Gelabert oferiran exhibicions duran els dos dies.

A banda de la competició, s’ha organitzat una exposició de motos a la Torre del Llimó i una trentena d’establiments de les tres associacions de comerciants tindran motos de trial instal·lades als aparadors per promocionar l’esdeveniment. A més, com a novetat, el dissabte a la tarda hi haurà una desfilada de pilots encapçalada per la batucada Cop de Cap que farà un recorregut per diversos establiments participants en la campanya.

Stage femení

El divendres 6 de desembre se celebrarà un stage femení amb la participació d’entre 20 i 25 pilots, que podran entrenar i aprendre les tècniques d’aquest esport. L’stage comptarà amb una Màster Class de la pilot vilanovina Neus Múrcia, que aquest setembre s’ha proclamat campiona del món per equips i aquesta temporada ha aconseguit la quarta posició al Campionat del Món en categoria femenina absoluta.

Les inscripcions pel trial i per l’stage segueixen obertes fins el 2 de desembre al web www.motocat.cat.