La programació inclou dos documentals i tres curtmetratges, que es projectaran al Cinema Rambla d'Art els dies 13, 20 i 27 de maig. Les dues projeccions dels documentals comptaran amb presentació a càrrec de la professora Nour Salameh i la directora Alba Sotorra. A més, en finalitzar la sessió de curtmetratges el públic podrà gaudir d’una actuació musical del grup cambrilenc a cappella LuLaLum.

  • Categoritzat com: Comunicació

El Cicle de Cinema Solidari “La mar de solidaritat, la mar de cinema” torna al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils els dies 13,20 i 27 de maig per donar visibilitat a les violacions de drets humans que es produeixen arreu del món. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cooperació i Solidaritat, Oliver Klein; el representant de l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (ACTE), Salvador Matas, i la presidenta del Banc del Temps de Cambrils, Montserrat Mañé, han presentat avui la programació de la tercera edició, que inclou dos documentals i tres curtmetratges.

Com a novetat, enguany les dues presentacions de documentals aniran acompanyades de presentacions per ajudar a entendre aquestes problemàtiques i obrir un debat que enriqueixi a tothom. A més, en finalitzar la sessió de curtmetratges el públic assistent podrà gaudir d’un concert de música a cappella. La projecció més destacada és l’estrena de “El retorn a la vida després d’ISIS” d’Alba Sotorra, que comptarà amb la participació de la directora.

Enguany el cicle té un doble objectiu. Per una banda, promoure un espai de reflexió sobre les vulneracions dels drets humans, sigui en conflictes bèl·lics, migracions o crisis humanitàries. I per l’altra, donar a conèixer i posar en valor la tasca de l’associació Reus Refugi, que treballa per crear consciència social i participar activament en la crisi migratòria a Europa afavorint l’acollida de persones refugiades.

Les projeccions

El dia 13 de maig (19h) es projectarà la pel·lícula documental “For Sama”. En forma de carta d’amor d’una mare a la filla, la pel·lícula explica la vida de Waad al-Kateab en els cinc anys que va durar la resistència a Alep: es casa, neix la filla en plena guerra de Síria, viu en un hospital subterrani, mentre a fora cauen les bombes. La càmera capta històries increïbles de pèrdues, alegries i supervivència i la directora viu en el dilema de fugir per protegir el futur de la filla i abandonar la lluita per la llibertat del país. La projecció comptarà amb la presentació de Nour Salameh, investigadora de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural al Mediterrani i activista pels Drets Humans.

El dia 20 de maig (19h) es projectaran tres curtmetratges. El primer és “Maras”, del director Salvador Calvo, conegut per guanyar el Goya a millor direcció per Adú, basat en testimonis reals de víctimes de colles criminals. El segon curt es titula “El monstruo invisible”, és de Javier Fesser i Guillermo Fesser, i relata la vida d’Aminodin, un nen de vuit anys de Filipines. L’últim curtmetratge és “Lo efímero”, de Jorge Muriel, que explica la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro. Quan s’acabi la projecció, hi haurà una actuació especial del grup cambrilenc a cappella LuLaLum, format per Lucía Alquezar, Laura Relea, Luisa Villarroya i Mom Mariné.

Finalment, el dia 27 de maig (19h) clourà el cicle el plat fort de la programació d’enguany. A la pantalla gran es podrà veure el documental “El retorn: la vida després de l’ISIS” d’Alba Sotorra, que presentarà la mateixa directora. La presentació és una estrena amb la col·laboració del festival DocsBarcelona. El documental està coproduït per TV3 i el programa Sense ficció, i narra la història d’un grup de dones occidentals que van dedicar la seva joventut a ISIS, però que ara volen reconstruir les seves vides a casa.

El cicle està organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (ACTE) amb el suport del Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils i el Banc del Temps.