L’actuació tindrà lloc a l’església de Sant Pere i la taquilla inversa es destinarà a l’associació Swim for ELA

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El tenor Carlos Ivan Borràs oferirà un concert en homenatge a les víctimes del temporal de 1911 el proper divendres 3 de març a  les 20 hores a l’església de Sant Pere. L’entrada es pagarà quan acabi l’espectacle, amb la fórmula de taquilla inversa, i es destinarà a l’associació Swim for ELA per recaptar fons per a la investigació i el suport a les persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa.

Del 31 de gener al 3 de febrer del 1911 un fort temporal va afectar tràgicament les costes catalanes i valencianes i més de 140 mariners van perdre la vida. Cambrils va ser un dels municipis que més van patir el temporal amb la mort de 15 mariners i nombroses embarcacions. Entre els que van sobreviure per haver-se quedat a terra aquella luctuosa jornada, estava el cambrilenc Augusto Borràs Fortuny, avi del tenor. L’any  2011, amb motiu del centenari, es van organitzar diversos actes de record i una exposició per explicar l’abast i les conseqüències de la tragèdia.

El tenor i mestre de cant Carlos Ivan Borràs té una llarga trajectòria en grans teatres d'Europa i Nord-Amèrica i una àmplia formació al costat dels millors intèrprets del món de l'òpera, com ho avalen els diferents premis i reconeixements obtinguts en múltiples concursos internacionals de cant.

Entre els referents més rellevants que han contribuït a la seva formació i perfeccionament en el dur i competitiu món de la lírica, hi ha el mestre Puig, el tenor Eduardo Giménez, la mezzosoprano Bianca Berini, el tenor Pedro Lavirgen, Luis Andreu (baríton, agent i director general del Gran Teatre del Liceu i Teatre de la Maestranza de Sevilla), a més de masterclasses i lliçons particulars amb el tenor Jaume Aragall.

També ha rebut lliçons personals del Tenor Gianni Raimondi i consells i elogis de Giuseppe di Stefano, Mirella Freni, Franco Corelli, Luciano Pavarotti o Carlo Bergonzi. El 1997 va actuar al festival de Música del Parc Samà.

A la Gala Lírica del dia 3, l’acompanyaran el mestre pianista Miquel Ortega, la soprano Laura del Moral i el baríton Guillermo Orozco. La temàtica del concert estarà molt vinculada al mar, amb la interpretació de diferents Havaneres, dues Zarzuelas , un poema musicat de García Lorca i diferents temes del cinema obra d’Ennio Morricone i el seu fill Andrea Morricone com per exemple el de Cinema Paradiso.