Trenta-cinc joves de diferents branques artístiques es donen a conèixer aquest cap de setmana en la primera edició del certamen. L’objectiu és que Tarima Festival és que esdevingui una plataforma per promocionar joves creadors i que tingui continuïtat

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El Parc del Pinaret de Cambrils acull els dies 11 i 12 de juliol el Tarima Festival. Es tracta d’una mostra oberta a tots els joves que es volen promocionar en qualsevol branca artística o disciplina relacionada amb l’art. A través d’aquest certamen es busca que els joves puguin promocionar el seu treball i alhora connectin amb altres professionals.

Un total de 35 artistes participaran d’aquesta primera edició del certamen. Entre ells hi ha fotògrafs, il·lustradors, representants d’arts escèniques, dissenyadors, marques de roba, revista... La majoria d’ells provenen de Cambrils i de la zona, tot i que hi ha alguns artistes de Barcelona i fins i tot, d’altres punts de l’estat. Més enllà dels estands, hi haurà un escenari on al llarg dels dos dies s’aniran succeint diferents actuacions musicals i de teatre, la majoria d’elles dels propis expositors.

La proposta neix de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils, per tal de complir amb una de les accions previstes en el Pla Local de Joventut. Amb aquesta intenció es va convocar a joves creadors en una trobada per tal que ells mateixos es fessin seu el projecte i el tiressin endavant amb el suport del consistori.

Tret diferencial

Un dels trets distintius del Tarima Festival és el fet que no es tracta d’un recorregut on es compren i venen productes, sinó que és un espai conjunt en què es realitzen diferents activitats: concerts, performances i conferències. Tot això en un espai natural com és la zona de pins del Parc del Pinaret que estarà condicionada per l’esdeveniment. Per fer-ho s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny, que s’han encarregat de tirar endavant les estructures d’arquitectura efímera.

L’entrada al Festival és gratuïta, tan pels vistants com pels expositors, que tindran cost zero per exposar el seu treball. Per altra banda, el Festival compta amb un pressupost aproximat de 13.000 euros a més de 3.000 euros que han estat gestionats directament pels joves en forma de beca.

Eduard Pellicer: “Esperem que tingui continuïtat”

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del certamen a l’Ajuntament de Cambrils.  L’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer; la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez, i Lorena Sánchez com a representant dels joves col·laboradors del certamen.

El regidor de Joventut, Eduard Pellicer, ha apostat per què: “el festival tingui continuïtat amb els anys”. Per això, ha animat als joves que, un cop passada la primera edició, es constitueixin com a entitat i continuïn treballant en aquesta idea. Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha assegurat que: “cal promocionar la vessant artística i més entre els joves”.

Des de Joventut, la tècnica Alegria Rodríguez ha explicat que la idea d’anomenar Tarima al Festival era justament per fer incís en la proximitat: “Una tarima és un element petit i alhora proper. Al Tarima, els joves poden mostrar-se amb molta proximitat”. Per la seva banda, la representant dels joves col·laboradors del certamen, Lorena Sánchea, ha assegurat que: “Es tracta de donar una empenta als joves de Cambrils i de fora, que fins ara no havien trobat una plataforma així per promocionar-se”.