L’activitat es va portar a terme en el marc del Consell de Mobilitat i va recollir 48 propostes de millora sorgides de diferents grups de treball

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam) Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

El Consell de Mobilitat i Seguretat de Cambrils es va reunir el passat dimarts, 29 de novembre, per realitzar un taller participatiu del Pla de Mobilitat Urbana del municipi, que està elaborant l’Ajuntament de Cambrils a través de l’empresa municipal Aparcam.

L’activitat, que es va portar a terme a la Sala de Plens, va comptar amb una participació plural que recollia diferents sensibilitats i punts de vista sobre la mobilitat al municipi: representats d’associacions de veïns, comercials, turístiques, educatives, de dones i del món de la mobilitat i sostenibilitat, així com representants polítics, de cossos de seguretat i de l’Associació del Transport Metropolità (ATM). A més, en aquesta ocasió el Consell es va obrir a la participació de la ciutadania a títol individual, que prèviament es va poder inscriure en la jornada.

La sessió va començar amb la presentació dels treballs realitzats en la primera part de confecció del Pla mobilitat de Cambrils. Aquesta introducció prèvia va incloure el resum i les conclusions de les dades recollides durant els períodes d’estiu i d’hivern dels diferents sistemes de desplaçament i de les infraestructures per on circulen els vianants i PMR, les bicicletes, el transport públic, els vehicles a motor particulars i les mercaderies.

Posteriorment, es va realitzar el taller en diferents grups d’assistents que van tenir l’ocasió d’aportar 48 idees i suggeriments de millora pel municipi tot responent a la pregunta “Com t’imagines la mobilitat a Cambrils al 2028? (que seria la data d’horitzó per anar completant les diferents propostes que recollirà el Pla de mobilitat).

El debat i les aportacions van girar al voltant dels aspectes com els espais per a vianants, la xarxa de carril bici, la convivència entre els diferents mitjans de transport, l’oferta d’aparcament i el transport públic urbà, entre altres. El taller va concloure amb l’objectiu proposat d’obtenir una jerarquització d’objectius i  suggeriments de millora pels diferents modes de desplaçament.

El procés participatiu també preveu la realització d’entrevistes sectorials,  individuals i grupals, i sessions de retorn per presentar el projecte. Trobareu la informació del Pla de mobilitat urbana i les vies de participació a https://plamobilitatcambrils.cat.