L’acte se celebrarà demà dimarts 6 de setembre a les 19:30 hores al Centre Cultural de Cambrils, on es podrà visitar la mostra fins el 13 d’octubre. Els 19 cistells exposats són obra de persones participants en aquesta activitat del Club Social de l’Associació de Salut Mental Doctor Tosquelles. L’objectiu és donar a conèixer el servei, trencar l’estigma de les persones amb trastorns mentals i mostrar el procés creatiu i empoderador del taller.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Taller de Cistelleraria Terapèutica del Club Social de l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles inaugurarà demà dimarts 6 de setembre l’exposició “Teixim per la salut mental” al Centre Cultural de Cambrils. L’acte començarà a les 19:30 hores a la sala d’actes amb una valoració de les activitats del curs. Posteriorment, es presentaran els treballs exposats a la sala El Pati del mateix equipament.

El taller de cistelleria és una de les activitats que es realitzen setmanalment al servei social especialitzat per a persones que tenen un trastorn mental sever que ofereix l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles des del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils. Aquest club social es va obrir el desembre del 2020 amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal, la socialització, la inclusió socio-comunitària i la qualitat de vida del col·lectiu.

Durant les diferents sessions del taller, que aquest curs s’ha ofert per primera vegada a Cambrils, s’ha establert un clima especial i les persones participants han après a treballar i realitzar diverses tècniques amb mèdul.la. L’exposició vol posar en valor la feina realitzada, obrir les portes a realitzats sovint invisibilitzades per la societat i fer partícip a la població de Cambrils d’aquest procés creatiu que ha servit per apoderar a les persones que assisteixen al taller.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 13 d’octubre de dilluns a divendres de 9 a 21h, està formada per 19 cistells realitzats per les persones participants, a més d’imatges de persones amb trastorns de salut mental amb el seu relat de vida i fotografies del taller amb escrits sobre els beneficis de la cistelleria terapèutica.

Les persones participants en l’exposició són Isabel Carmona Huertas, Francisco, Sergi Valls Serón, Maria Carmen Algar Chicano, Rosa Maria, Antonio Gómez Garcia, Alberto, Juan Manuel Salvadó Pozón, Júlia Fabregas Ciurana, Asael Rodríguez Díaz i Tatiana.