Se’n faran de tots els nivells però destaca el curs de nivell superior (C2), que enguany s’impartirà els dijous a la tarda

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El  Servei Local de Català de Cambrils (SLC) ja té a punt la nova oferta de cursos per al primer quadrimestre.

Les inscripcions seran del 12 al 14 de setembre per a antic alumnat i del 15 al 27 de setembre per al nou, de 9.30 a 13.30 i de 16 a 19h llevat dels divendres, que només hi haurà horari de matí. Tot a la seu del Servei Local de Català, a l’Ateneu Juvenil.

Durant aquestes mateixes dates les persones que no sàpiguen quin nivell han de fer o que no disposin d’un títol oficial podran fer la prova de col·locació.

En aquests moments ja es pot consultar l’horari de la majoria de cursos al cercador del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) o al web del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (www.cpnl.cat/reus).

Vuit cursos presencials i dues-centes places

Aquest setembre el Servei Local de Català de Cambrils ofereix vuit cursos presencials de tots els nivells que començaran el 26 i 27 de setembre i quasi dues-centes places. També s’iniciaran set cursos en línia  amb tutoria de nivell Intermedi, de Suficiència i de nivell Superior.

Els preus de les matrícules, que l’any passat es van rebaixar significativament, i les reduccions per a persones aturades, pensionistes, famílies nombroses, etc., es mantenen tant per a cursos presencials com a distància.  A banda, recordem que les persones en actiu que treballen a l’empresa privada poden bonificar la formació mitjançant la Fundació Tripartita.

 

Cursos en línia, certificats oficials i activitats complementàries

Amb més de 25 anys d’experiència, el CPNL  ofereix diferents modalitats d’aprenentatge del català amb l’objectiu que els alumnes puguin compatibilitzar la feina amb els estudis. Així, a l’oferta ja existent de cursos presencials de 45 i 90 hores, s’hi afegeixen els cursos en línia, a través de de la plataforma Parla.cat.

També es programen activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els aprenentatges, compartir experiències i ampliar els coneixements de cultura catalana.

D’altra banda, els cursos es basen ens els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel Consorci per a la Normalització Lingüística  són equivalents als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).