El plat fort de la festa va ser l’espectacle del mag Eduard Juanola per commemorar els 20 anys del Voluntariat per la llengua

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Servei Local de Català (SLC) de Cambrils va celebrar el final dels cursos de català al Centre Cultural ahir dijous 22 de juny a la tarda. Aquest curs 2022-2023 el SLC de Cambrils ha organitzat 27 cursos amb 512 inscrits, i aquest estiu ofereix un Bàsic 1 intensiu de matí amb 24 places.

Va obrir l'acte l'alcalde en funcions, Oliver Klein, que va agrair l'interès de totes les persones que aprenen català i les que hi col·laboren com a voluntàries; va convidar tothom a fer servir la llengua  i va felicitar l'equip del SLC de Cambrils per la seva tasca.

La responsable del SLC de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela, va destacar  l’esforç de tants alumnes que dia rere dia assisteixen a classe i el suport dels voluntaris, i va repassar les xifres d’aquest curs a més de recordar altres feines del SLC com l’assessorament lingüístic i la dinamització.

El plat fort de la vetllada va ser l'actuació del mag Eduard Juanola, conegut sobretot per les parelles lingüístiques perquè protagonitza la sèrie de vídeos "Màgia per conversar", un recurs audiovisual creat per la Secretaria de Política Lingüística per promoure la conversa en català. En la seva actuació, el mag va fer gaudir grans i petits i va saber integrar perfectament l'aprenentatge de la llengua en l'espectacle davant la sorpresa de tothom. De fet, en aquesta ocasió es va voler donar un relleu especial al programa Voluntariat per la llengua perquè enguany fa 20 anys.

Durant aquest curs el SLC de Cambrils ha format 50 parelles lingüístiques (49 presencials i 1 virtual), i a més, amb la participació de 30 establiments  col·laboradors, 26 alumnes han fet 78 pràctiques lingüístiques.

Van tancar l'acte la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (del qual forma part el SLC de Cambrils), Anna Saperas, que va animar tothom a compartir la llengua i va acomiada el curs desitjant un bon estiu. Per acabar, les persones assistents van poder gaudir d'un brindis i una estona de conversa.