L’objectiu del projecte europeu és investigar i desenvolupar tecnologies intel·ligents de suport a l’acollida i la integració de persones nouvingudes. Aquest octubre persones usuàries del servei han provat el prototip d’una aplicació amb tecnologies virtuals immersives i de realitat augmentada.

  • Categoritzat com: Comunicació

El Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Cambrils està col·laborant en el desenvolupament d’una aplicació per ajudar a les persones nouvingudes en el moment de la seva arribada i durant el procés d’adaptació i inclusió, responent a les seves demandes més freqüents.  

Durant els dies 13 i 19 d’octubre persones de Cambrils que han estat o són usuaris del servei municipal han pogut provar els primers prototips de l’aplicació mitjançant tecnologies virtuals immersives i de realitat augmentada.

L’Ajuntament de Cambrils continuarà col·laborant amb el segon prototip i amb la versió final de l’aplicació i els resultats del projecte es validaran per tal de mostrar la seva portabilitat a diferents contextos europeus.

Aquesta aplicació s’emmarca en el Projecte Europeu H2020 Welcome, que té l’objectiu d’investigar i desenvolupar tecnologies intel·ligents de suport a l’acollida i la integració de persones nouvingudes a Europa. El projecte oferirà solucions personalitzades de caire psicològic i social, satisfactòries tant per als migrants com per a les administracions públiques.

Des de l’any passat el Servei de Primera Acollida de l’ajuntament de Cambrils participa com a ens local assessor de la Generalitat de Catalunya en aquest projecte, juntament amb l’Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal de l’Anoia.

La iniciativa Welcome aplega una quinzena de socis, sis institucions de recerca, tres empreses TIC i sis entitats centrades en la integració i l’acollida d’immigrants del Regne Unit, Alemanya, Grècia i la República Txeca, a més de Galícia i Catalunya. El projecte es va iniciar l’any 2020, es desenvoluparà durant 3 anys i té un pressupost de més de 4 MEUR provinents de la UE.