El primer taller “El joc d’emprendre” es va portar a terme dimecres a la Torre del Llimó amb l’alumnat de l’IES d’Hoteleria i Turisme de Cambrils

  • Categoritzat com: Promoció Econòmica

El servei d’emprenedoria Cambrils Emprèn de l’Ajuntament de Cambrils reprèn, aquest mes de novembre, la línia d’apropament als centres d’educació secundària cambrilencs, que imparteixen de forma transversal l’emprenedoria entre el seu alumnat. Els dos tallers que s’ofereixen són “El joc d’emprendre” i “Les primeres etapes d’emprendre”.

La regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, ha explicat que l’objectiu del servei d’emprenedoria “és fomentar la iniciativa empresarial entre els i les joves i, per això, se’ls vol transmetre la idea que el treball per compte propi és una opció professional i personal més”. En aquest sentit, la regidora ha afirmat que amb els tallers es pretén que l’alumnat identifiqui aquesta opció com una alternativa possible a l’hora d’incorporar-se al món laboral.

La primera sessió del taller “El joc d’emprendre” ha tingut lloc aquest dimecres a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de la Torre del Llimó, i s’ha realitzat amb l’alumnat de l’IES d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, que imparteixen els cicles formatius en Gestió d’allotjaments turístics, Processos de qualitat per la Indústria alimentària, Elaboració de productes alimentaris i Guia i informació turística.

L’objectiu d’aquest taller és el de donar a conèixer als participants els punts que s’han de seguir per convertir una idea en un projecte empresarial. Es tracta d’un joc de treball en equip, de col·laboració i de presa de decisions. L’equip ha de traçar una línia, un camí, perquè el negoci que ha escollit arribi als clients i tingui les màximes garanties d’èxit.

La segona sessió, titulada “Les primeres etapes per emprendre”, es portarà a terme el dia 15 de novembre, amb l’alumnat dels cicles formatius de Forneria, Agències de viatges i Gestió d’esdeveniments de l’IES d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El principal objectiu d’aquest taller és que l’alumnat adquireixi els conceptes més bàsics per a dur terme un projecte d’emprenedoria, a través de dinàmiques creatives i exercicis de cocreació.

D’altra banda, el servei d’emprenedoria Cambrils Emprèn ha fet extensiva aquesta proposta a més alumnes dels centres educatius del municipi.

CONTINGUT DELS TALLERS

El joc d’emprendre 

Anem a emprendre
Les tres parts per emprendre
Formació d’equips
La meva idea
La proposta de valor
Habilitats i coneixements
Business model canvas i Lean canvas
Defensa de la proposta 

Les primeres etapes per emprendre
El primer pas
La meva idea
Els poders personals
L’estructura del projecte
La proposta de valor
Els arguments de la idea