L’activitat familiar, que es realitzarà aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament, vol conscienciar sobre la problemàtica dels abocaments de residus al mar

  • Categoritzat com: Comunicació

El Servei d’Atenció Diürna (SADI) del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat una tarda gratuïta de jocs tradicionals oberta a tots els infants per aquest dijous 23 de març de 17 a 19 hores.

L’activitat, que es portarà a terme a la plaça de l’Ajuntament, vol conscienciar a la població sobre la problemàtica dels abocaments de residus al mar i per això la temàtica del joc cooperatiu serà salvar els peixos de Cambrils. El joc s’adreça a nens i nenes a partir de 5 anys, que hauran de venir acompanyats d’un adult com a mínim.

Amb l'eslògan #Acambrilsfemdisbauxa, el SADI s’enfoca a donar a conèixer aquest servei a la població de Cambrils amb la realització d’activitats obertes a la comunitat, que serveixin per fomentar la inclusió dels infants de Cambrils i els espais d'oci saludable.

Per altra banda, amb #Emplaçat, el segon lema de l’activitat de dijous, s’inicia una proposta de recuperar els jocs a la plaça i les estones d'esbarjo jugant a l’aire lliure compartides amb els veïns i veïnes.

Aquesta és la segona proposta oberta a totes les famílies que organitza el SADI aquest 2023. El passat dia 16 de febrer va oferir un taller de carnaval a la mateixa plaça de l’Ajuntament, que va comptar amb la participació de molts nens i nenes de Cambrils que es van animar a disfressar-se, a maquillar-se i dissenyar la seva pròpia màscara.

El SADI és un Servei diürn preventiu fora de l’horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics d’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses.

És un recurs que està ubicat en l’entorn o context habitual de l’infant o adolescent i que basa la seva intervenció, des de l’educació social i compensatòria, en l’atenció personalitzada mitjançant el treball tutorial individual, el grupal, la família, en treball en xarxa i la comunitat.

El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys, empadronats al municipi de Cambrils, i que requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquells que estan en situació de risc.