Les persones joves usuàries del servei municipal s’encarreguen de conduir aquest programa, que cada més convida especialistes en diferents matèries. Les dues primeres gravacions, d’uns 40 minuts de durada, ja es poden escoltar al web de Ràdio Cambrils.

  • Categoritzat com: Benestar Social i Inclusió

El Servei d’Atenció Diürna (SADI) del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils han iniciat un nou projecte per donar veu a les persones joves. Es tracta d’una sèrie de podcasts mensuals amb el nom de “Veus joves i lliures” conduïts per les mateixes persones joves usuàries d’aquest servei municipal, amb el suport de l’equip educatiu. Els dos primers podcasts ja es poden escoltar des del web de Ràdio Cambrils a través de l’enllaç https://www.radiocambrils.cat/programs/veus-joves-i-lliures.

L’objectiu és debatre i aprendre sobre diferents temes d’interès per les persones joves i difondre les gravacions a la població jove del municipi. Per això, cada mes es convida una persona especialista del tema tractat. Coincidint amb el mes internacional de la salut mental i tenint en compte l’augment de casos dels darrers anys, la primera convidada va ser la psiquiatra Lola Iglesias, que va parlar sobre com preservar i cuidar la nostra salut mental i tenir cura del nostre benestar emocional.

Per altra banda, el segon podcast està dedicat a la pràctica de l'esport de les disciplines del skateboard i l'escúter. Aquest episodi va comptar amb la participació de diferents membres de l'Associació Cultívate de Cambrils, que vol fomentar la integració al municipi a través de diverses branques de l'esport i la cultura, per tal de generar un moviment de culturització que aconsegueixi portar una visió més profunda i enriquidora en l'àmbit humà, a la vida de les persones.

El SADI és un Servei diürn preventiu fora de l’horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics d’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses.

És un recurs que està ubicat en l’entorn o context habitual de l’infant o adolescent i que basa la seva intervenció, des de l’educació social i compensatòria, en l’atenció personalitzada mitjançant el treball tutorial individual, el grupal, la família, en treball en xarxa i la comunitat.

El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys, empadronats al municipi de Cambrils, i que requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquells que estan en situació de risc.