“El Carrocontes del Setge” es representarà fins demà divendres a diferents centres educatius del municipi. L’activitat pretén donar a conèixer als infants la història de Cambrils, centrant-se en el Setge, un episodi tràgic i dolorós de la nostra història local

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella, va compartir ahir al matí amb els alumnes de l’Escola La Bòbila la representació de “El Carrocontes del Setge” on una colla de comediants van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porta un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen “la història del Setge de 1640”, i el carro es transforma en un petit teatret.

Seguint la iniciativa que es va començar anys enrere amb l’objectiu d’apropar la història de Cambrils i “El Setge de 1640” als més joves, des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils oferim un nou espectacle realitzat per la companyia Traüt, cia. que explica de manera amena aquest fet històric. L’espectacle té una durada de 45 minuts i ha estat dissenyat a la Plaça del Setge expressament per a la commemoració d’aquest acte. Set escoles de Cambrils (Escola Marinada, Escola la Bòbila, Escola Joan Ardèvol, Escola Guillem Fortuny, Escola Cambrils i Escola Mas Clariana) acullen aquest espectacle i més de 1500 nens des de 1r a 6è de primària poden gaudir i, a la vegada, aprendre la història del seu municipi.

Josep Lluís Carod-Rovira, convidat a l’acte institucional del Setge

Diumenge 13 de desembre es durà a terme la commemoració del Setge de 1640. A les 11:45 hores, a la plaça de la Vila, tindrà lloc la sortida d’autoritats acompanyats pel seguici festiu de Cambrils: Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres i la seva colla infantil, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, amb els gegants del Setge, i el Ball de Bastons de Cambrils. Recorreran els següents carrers: plaça de la Vila, carrer Major i plaça del Setge. En arribar a aquesta plaça tindrà lloc la tradicional traca. A les 12 hores, a la mateixa platja tindrà lloc la commemoració del setge de 1640 pròpiament. L’acte institucional anirà a càrrec del Sr. Josep Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Seguidament tindrà lloc l’ofrena i cantada de la Coral Verge del Camí.

El final de festa tindrà lloc amb l’actuació dels grups del seguici festiu de Cambrils.

El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.