L’intercanvi europeu es porta a terme entre el 8 i el 12 d’abril i compta amb la participació de 26 nens i nenes i 7 mestres de Grècia, Portugal i França

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils, Jordi Barberà, va donar la benvinguda ahir a la Sala de Plens a un grup de 26 alumnes i 7 mestres de centres educatius de Grècia, Portugal i França que participen en un intercanvi amb l’institut escola Joan Ardèvol de Cambrils, gràcies al programa educatiu europeu Erasmus+. A la recepció també hi han assistit el director de l’institut escola cambrilenc, Enric Masdéu, juntament amb el grup d’alumnes que acullen els nens i nenes a casa seva i els docents corresponents.  

Les delegacions dels tres països van arribar a Cambrils el passat dilluns, 8 d’abril, i romandran al municipi tota una setmana amb l’objectiu de compartir experiències i opinions al voltant d’un projecte sobre l’escola verda, la digitalització, els valors europeus i la democràcia.

Durant la recepció, el regidor d’Educació de Cambrils va animar a l’alumnat a aprofitar aquest intercanvi per passar-ho bé i per conèixer altres cultures i ha afirmat que es tracta d’una vivència que recordaran tota la vida. En referència a la temàtica del projecte i les activitats previstes per enguany, el regidor també va parlar  del medi ambient i de l’evolució de l’economia de Cambrils, i ha reptat als participants a analitzar les causes que fan que hi hagi vessaments al mar o les platges s’omplin de microplàstics.

Després de l’acte a l’Ajuntament, l’alumnat va dinar a l’Escola d’Hoteleria i va portar a terme una recollida de microplàstics a la platja. Durant aquests dies, els nens i nenes reflexionaran sobre els diferents tipus de contaminació i de quina manera afecten el municipi de Cambrils. Les jornades acabaran amb l’elaboració i presentació d’una proposta per aconseguir una ciutat més sostenible.  A més, també realitzaran sortides a Tarragona i a Barcelona.

La delegació de grega està formada per 6 alumnes de 6è de primària i 2 mestres, la portuguesa compta amb 10 alumnes de 1r d'ESO i 2 mestres, i la francesa té 10 alumnes de 2n ESO i 3 mestres.

El projecte Erasmus+ és un dels eixos vertebradors del Joan Ardèvol, ja que promou la inclusió, la transformació digital i fa possible que l’alumnat i el professorat participi en la vida democràtica amb valors comuns i compromís cívic. Així mateix, actua com a element motivador i de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres i la coneixença d’altres països i cultures.