L’obra, publicada per l’editorial Cossetània, va guanyar el Premi de Narrativa Vila de Cambrils Josep Lluís Savall. L’objectiu del guardó és promoure la llengua catalana escrita i posar en valor el mar com a element de desenvolupament del municipi.
- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
- Serveis associats: Cultura
La col·lecció de relats Macondo Beach” de Sebastià Bennasar, guanyador del Premi de Narrativa Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, ja ha arribat a les llibreries. El premi consisteix en 3.000 euros en concepte de drets d’autor i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’editorial Cossetània.
Aquest guardó té la finalitat promoure i donar suport a la llengua catalana escrita i donar protagonisme al mar com a element ineludible en l’evolució història de Cambrils. El jurat d’aquesta vuitena edició estava format per Isabel Castro Ahedo, professora de llengua castellana IES Mar de la Frau, Rosa Rey Rodríguez, directora editorial, Angle editorial, Pau Vidal Gavilán, escriptor, Manuel Castellet Solanas, Doctor en ciències matemàtiques i escriptor, i Rosana Andreu Febas, bibliotecària i escriptora.
Sebastià Bennasar vindrà a Cambrils el dia 11 d’abril a presentar el llibre, en el marc del programa cultural Dies de Llibres, que organitza el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils al volant de la Diada de Sant Jordi.
Macondo Beach
Macondo Beach és un conjunt de relats i narracions breus on el lector pot trobar algunes de les seves principals curolles amb un element que les aglutina totes, el mar. Així, descobrirem escriptors atrapats en platges atlàntiques i platges mediterrànies; relats que freguen la novel·la negra; històries de naufragis que no són el que semblen i fins i tot personatges que es converteixen ells mateixos en illes o que són illes en un arxipèlag de somnis i desitjos. En definitiva, una porta d’entrada al món d’un dels narradors més prolífics i singulars de l’actual narrativa catalana contemporània.
Sebastià Bennasar
Sebastià Bennasar (Palma, 1976) és escriptor, traductor, periodista i agitador cultural. Llicenciat en Humanitats a la UPF (2009, premi extraordinari final de carrera) i màster en Història del Món, va començar la seva passió per les lletres a la redacció del Diario Baleares, el 1994, quan tenia 18 anys. Aquell diari es va convertir en Diari de Balears i aquell jove que redactava els horòscops, les receptes de cuina i la programació de la tele va passar per quasi totes les seccions i va acabar sent cap de cultura i crític literari. Ha dirigit durant set anys el festival literari Tiana Negra, de novel·la negra en català i ha publicat una trentena de llibres de tots els gèneres literaris excepte el teatre. L’última novel·la publicada va ser “Hotel Metropole” (Columna, 2018). Des del 2006 no publicava cap llibre de relats; aquest és el quart després d’”A la sabana no hi ha temps per a la compassió”, “L’estret de torres” i “El dia de l’alliberament”.