El grup està integrat per Adrià Cubells, Adrià Hurtado, Àlex Llopis i David Ramos

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Escola de Música

El Quartet de Saxos de l’Escola Municipal de Música de Cambrils ha guanyat el tercer premi (categoria A) del IX concurs de música de cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona, que va tenir lloc el passat dissabte 14 de desembre al Conservatori de Reus.

El integrants del grup són Adrià Cubells, Adrià Hurtado, Àlex Llopis i David Ramos. El professor de saxo Dídac Arcas dirigeix el quartet.

Aquesta novena edició del concurs comptava amb participants de diferents llocs de Catalunya (Reus, Tarragona, Vila-seca, Alcanar, Vilanova i la Geltrú, Tiana, Badalona, Barcelona, Girona, Lleida i Sant Sadurní d’Anoia) i de ciutats de la resta de l'Estat, entre les quals hi ha Granada.

En la Categoria A hi havia inscrites 16 agrupacions, a la B hi ha 2 agrupacions i a la C, 10 agrupacions.

Al tribunal hi van participar Vicent Montalt, assistent de solista d’oboè de la Orquestra Simfònica del Vallès i intèrpret en diverses orquestres europees; Enric Prats Borràs, professor de violoncel a l’Escola Municipal de Música de Cambrils, i Xavier Coll Quetglas, professor de guitarra a l’Escola Luthier de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

L’Escola Municipal de Música de Cambrils és una escola pública, activa, oberta i amb projecció a tot el poble de Cambrils, que actua com un agent dinamitzador i aglutinador de l’activitat musical i com a punt de referència de l’esperit cultural de Cambrils.

L’objectiu de l’escola és donar una formació musical de qualitat al major nombre possible d’alumnes, creant les condicions necessàries per tal d’aconseguir que la pràctica de la música, tant individual com en conjunt, sigui un fet totalment normalitzat a la població, a més d'oferir la formació necessària a aquells alumnes que optin per la via professional en el món de la música.

Les agrupacions corals, els grups instrumentals de corda i vent i els diferents instruments solistes són la seva marca d’identitat.